Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

PVD maksās medniekiem par mežacūku asins paraugiem

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ar Valsts mežu dienestu (VMD) un mednieku biedrību pārstāvjiem vienojušies, ka labākais profilaktiskais pasākums Āfrikas cūku mēra izplatības ierobežošanai ir mežacūku populācijas samazināšana. Tāpat lemts veikt pastiprinātu laboratorisko kontroli - par mežacūkas asins un orgānu paraugu iesniegšanu PVD medniekiem maksās 21,34 eiro, portālu _Diena.

lv_ informēja atbildīgo dienestu pārstāvji.Sanāksmes gaitā visi tās dalībnieki atbalstīja viedokli par meža cūku skaita samazināšanas nepieciešamību. Šajā sezonā iecerēts nomedīt visu pieļaujamo gada kvotu - aptuveni 66 000 mežacūkas. Kā liecina VMD informācija, tad iepriekšējās četrās medību sezonās vidēji nomedīts ap 60% no noteiktā limita, kas varētu būt viens no galvenajiem populācijas skaitliskās palielināšanas iemesliem.Laboratoriskajai izmeklēšanai, neskaitot pierobežas teritoriju, kur jau tiek veikta pastiprināta laboratoriskā kontrole, iesniedzamo nomedīto mežacūku paraugu skaits tiks sadalīts atbilstoši konkrētās vietas populācijas lielumam un slimības izplatības riskam. Kopējais izmeklējamo paraugu skaits šogad ir 3000. Par šo asins un orgānu paraugu iesniegšanu PVD medniekiem maksās 21,34 eiro.Par paraugu iesniegšanas un apmaksas kārtību mednieki var saņemt informāciju PDV teritoriālajās struktūrvienībās. Jau vēstīts, ka otrdien, 4.februārī, valdība no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Āfrikas cūku mēra profilakses pasākumu īstenošanai robežšķērsošanas vietās uz Latvijas ārējās robežas un tirgū piešķīra vairāk nekā 1,35 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas