Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

PVD veiks pārbaudes visās Latvijas kažokzvēru fermās

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) veiks pārbaudes par dzīvnieku labturības prasību ievērošanu visās Latvijas kažokzvēru fermās, intervijā telekompānijas LNT raidījumam _900 sekundes _sacīja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

Pārbaudes tiks veiktas pēc tam, kad TV3 raidījums Nekā personīga pārraidīja sižetu, kurā tika demonstrēts dzīvnieku tiesību aizstāvju slepus nofilmētais sešās lapsu un ūdeļu audzētavās.

"Mēs bijām šokēti par to, ka lielākajā daļā Latvijas zvēraudzētavu ir dzīvnieku labturības problēmas," raidījumam sacīja biedrības "Dzīvnieku brīvība" koordinators Aivars Andersons, kurš filmētos materiālus esot saņēmis no kāda anonīma sūtītāja.

Latvijā darbojas astoņas kažokzvēru audzētavas. Pārbaudes PVD veiks tuvāko nedēļu laikā. Līdz šim PVD pārkāpumus zvēraudzētavās nav konstatējis, norādīja Balodis.

Pēc viņa teiktā, ja pārkāpumi tiks atklāti, uzņēmumiem draud sankcijas, sākot no naudas soda līdz pat darbības apturēšanai.

Tiek pieļauts, ka filmētāji varētu būt bijuši no kādas starptautiskas dzīvnieku aizsardzības organizācijas, kas nereti ir ļoti labi aprīkotas gan ar tehniskām iespējām, gan ar profesionāļiem, to skaitā pat militāriem speciālistiem, kas protot nemanīti iekļūt zvēraudzētavās, arī neitralizējot modernu signalizāciju. Līdzīgus materiālus viņi nesen iesūtījuši arī žurnālistiem Norvēģijā un Beļģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas