Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Raidījums: Nogalinātā prokurore Loze pirms pazušanas sūdzējusies par draudiem dzīvībai

Pavasarī nogalinātā bijusī prokurore Biruta Loze dažus mēnešus pirms pazušanas sūdzējās policijai par draudiem dzīvībai, ziņo raidījums de facto.

de facto atgādina, ka Loze pazuda 13.martā, kad izgāja no savas mājas Mārupē. Jau daudzus gadus Loze bija pensijā un publiski par viņas dzīvi nekas nebija izskanējis. De facto ir zināms, ka pusotru gadu pirms vardarbīgās nāves Loze noslēgusi līgumu ar kādu Edgaru Kadiķi. Kadiķis līdz ar to mantotu māju Mārupē un apsolījis aprūpēt Lozi līdz viņas mūža beigām.

Latvijas televīzija rīcībā esošā informācija liecina, ka Loze nebija apmierināta ar aprūpētāja darbu un gribēja līgumu lauzt. Vienlaikus viņa bažījās par savu drošību. Policija no Lozes saņēmusi vairākus iesniegumus, kuros redzams – aprūpētājs Kadiķis bijis agresīvs.

Piemēram, vienā no vēstulēm teikts: "Pirms dažām dienām ap pusdienas laiku E.Kadiķis ieskrēja virtuvē pie manis un, lamājoties necenzētiem vārdiem, mani sāka sāka grūstīt, draudot man "dunci iedurt ribās", bet es atsitos pret sienu. Kā man rīkoties, lai saglabātu sevi dzīvu?"

Pēc četriem mēnešiem tieši Edgars Kadiķis policijai ziņojis par Birtutas Lozes pazušanu – neesot pārradusies mājās. Taču drīz vien policija paziņoja – iespējams, Loze noslepkavota, tad arī aizturēja kādu vīrieti. Vēl pēc kāda laika policija paziņoja – atrastas Birutas Lozes mirstīgas atliekas. Viņa bija aprakta kāpu zonā Saulkrastos.

Policijā skaidro – inspektori nav atraduši pierādījumus tam, ka Lozes aprakstītā vardarbība no Edgara Kadiķa puses tiešām notikusi. Uzbrukumu Lozes mazdēlam Kadiķis skaidroja kā savstarpēju kautiņu, bet par to, ka sievietei bija draudēts izrēķināties, pati Loze esot paziņojusi pārāk novēloti. Tas esot jādara nekavējoties.

Valsts policijas pārstāvji Latvijas Televīzijai skaidro – pārbaudi par Olaines iecirkņa darbību neveica – jo uzskata, ka visi tā lēmumi bija adekvāti apstākļiem. Augustā policija pabeidza izmeklēšanu un prokuratūra izvirzīja apsūdzību par Birutas Lozes slepkavību. Kad lieta nonāks tiesā, pagaidām nav skaidrs. Prokuratūra neatklāj arī, vai apsūdzētais atzīst savu vainu.

Top komentāri

Nekas jauns
N
Policija strādā ļoti selektīvi . Man piemēram ir kriminālprocess par krāpniecību, visi pierādījumi lietā ir, bet mākslīgi tiek stiepta gumija. Izrādās, ka kāds no "augšas" ir devis pavēli lietu speciāli vilkt līdz tai iestāsies noilgums... Kurš naivais domā ka mums ir policija?
reptilis
r
Skumji,par policijas darbu:(((
Izjauca lietu kārtību
I
Ja cilvēkam ir bērni un mazbērni, tad māju vajadzēja mantot kādam no viņiem nevis kaut kādam Kadiķim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas