Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Raidījums: Rīgas ielu remontiem bruģi bez konkursa piegādā viens uzņēmums

Bruģakmeņus, kas šovasar izmantoti Rīgas centra ietvju remontam 50 000 kvadrātmetru platībā, piegādā uzņēmums Brikers Latvija, kas izvēlēts bez konkursa, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Pašvaldība kopš jūlija maina segumu astoņās ielās Rīgas centrā, ietvēm izmantojot lielākas betona plāksnes. Bruģis jāsagādā darbu veicējiem - būvfirmām, nevis pašvaldībai konkursa kārtībā. Raidījums norāda, ka ielu rekonstrukcijas projekti sagatavoti tā, ka visiem būvniekiem bruģis jāpērk no viena uzņēmuma, jo tikai tas spēj tādu saražot.

Rīgas domes Satiksmes departaments un projektētājs nolieguši, ka būtu lobējuši konkrēto firmu, un norāda, ka arī citi bruģa ražotāji būtu varējuši laikus pielāgot savas iekārtas Rīgas bruģa prasībām.

Iekārtas, kas var saražot šādu bruģi, esot arī uzņēmumam Ventbetons, taču tam izteikt savu piedāvājumu esot lūgts tikai mēnesi pirms plānoto remontu sākuma. Lai pielāgotu iekārtas, būtu nepieciešami aptuveni trīs mēneši.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamentā apgalvo, ka par izvēlēto bruģi bijis zināms jau jūnijā. Neviens ražotājs par iecerētā bruģa parametriem neesot īpaši informēts. Tas būtu bijis jādara būvniekiem, jo pēc līguma noslēgšanas viņiem jāmeklē materiāli, ar ko izpildīt pasūtījumu.

Arī Brikers Latvija valdes priekšsēdētājs Eduards Cīrulis norāda, ka nevar atbildēt un nav informēts par visu Rīgas ielu seguma atjaunošanas darbiem un projektiem.

"Mūsu uzņēmums izpilda konkrētus būvnieku pasūtījumus, jo strādājam pa tiešo ar būvniekiem, kuri novērtē mūsu ražošanas jaudas iespējas, produkcijas plašo klāstu, kvalitāti, arī garantijas," uzsver Cīrulis, piebilstot, ka uzņēmums ir lielākais betona izstrādājumu ražotājs Baltijā.

Raidījums norāda, ka lēmums likt bruģi, ko var saražot tikai viena rūpnīca, ir viens no iemesliem, kāpēc ielu remonti Rīgā ievilkušies, jo augustā bruģa ražotne salūza. Bruģi citur nopirkt nevarēja, tāpēc bruģēšana gandrīz divas nedēļas esot pierimusi.

Uzņēmuma Brikers Latvija vienīgais īpašnieks ir Māris Gudrīts, liecina Firmas.lv informācija. Uzņēmums pērn strādājis ar 5,49 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 23 000 eiro peļņu. 2015.gadā apgrozījums bija 5,73 miljoni eiro, bet nopelnīti 110 000 eiro.

2015.gadā Brikers Latvija pēc apgrozījuma bija 13. lielākais Latvijas uzņēmums būvmateriālu un būvkonstrukciju ražošana nozarē, liecina Firmas.lv un aģentūras LETA izdevumā Latvijas biznesa gada pārskats apkopotā informācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas