Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rasnačs ar VZD jauno vadītāju vienojas strādāt pie kadastrālās vērtēšanas modeļa uzlabošanas

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) ar Valsts zemes dienesta (VZD) jauno ģenerāldirektori Solvitu Zvidriņu vienojies par prioritārajiem darbiem, tostarp strādāt pie kadastrālās vērtēšanas modeļa uzlabošanas, aģentūrai LETA pavēstīja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Viņš norādīja, ka Rasnačs šodien tikās ar VZD jauno vadītāju, lai apspriestu galvenās dienesta prioritātes un to īstenošanai nepieciešamo rīcību.

Tieslietu ministrs un jaunieceltā VZD vadītāja vienojās, ka stratēģiskās prioritātes būs jaunais Valsts kadastra likumprojekts, kas nodrošinās efektīvu aktuālo kadastra datu ieguvi un pāreju uz kadastru kā objektu reģistru, kā arī kadastrālās vērtēšanas modeļa uzlabošana un izmaiņas nekustamā īpašuma nodokļa politikā. Starp galvenajām VZD prioritātēm būs arī vienotās arhīva datu glabātuves infrastruktūras izveide un moderno tehnoloģiju izmantošana tās attīstībā.

Rasnačs uzsvēra, ka konkrētu likumdošanas iniciatīvu virzīšanai ir jānotiek ciešā dialogā ar pašvaldībām, piemēram, pilnveidojot kadastrālās vērtēšanas sistēmu un diskutējot par nepieciešamajām izmaiņām nekustamā īpašuma nodokļa politikā.

Sarunas laikā tieslietu ministrs aktualizēja arī problēmas, kas saistītas ar būvju kadastrālās uzmērīšanas (inventarizācijas) pakalpojumu izpildi normatīvajos aktos noteiktajos termiņos. Rasnačs arī pauda pārliecību, ka VZD aktīvi iesaistīsies tiesiskā regulējuma pilnveidošanā par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanu attiecībā uz privatizētajām daudzdzīvokļu mājām.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Zvidriņa no 19.augusta stājusies VZD ģenerāldirektora amatā, uz kuru viņu rotācijas kārtība valdība pārcēla no Veselības ministrijas valsts sekretāres amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas