Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rasnačs Lielbritānijas vēstniecei norāda uz problēmām saistībā ar Latvijas valstspiederīgo bērnu izņemšanu no ģimenēm

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK) šodien ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Sāru Kouliju pārrunājis situācijas, kad Lielbritānijas atbildīgie dienesti izņem Latvijas valstspiederīgo bērnus no ģimenēm.

Kā aģentūru LETA informēja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs, Lielbritānijas vēstniece tika informēta par daudzām situācijām, kad Lielbritānijas un Ziemeļīrijas vietējie sociālie dienesti šķir bērnus no Latvijas valstspiederīgo ģimenēm, neizvērtējot visas iespējas atrast labāko risinājumu bērnu interešu nodrošināšanai, piemēram, nodot viņus radinieku un tuvinieku aprūpē Latvijā.

Latvijas puse vērsa vēstnieces uzmanību, ka šādās situācijās netiek ievērotas starptautiskajos dokumentos noteiktās prasības par uzņemošās valsts pienākumu paziņot par šādiem gadījumiem attiecīgajām pilsonības valsts institūcijām.

Tieslietu ministrija (TM) ir centrālā iestāde starptautisko līgumu piemērošanā bērnu tiesību aizsardzības jautājumos. Starptautiskās tiesiskās palīdzības ietvaros šobrīd 64% no pārrobežu vecāku atbildības lietām TM koordinē ar Lielbritāniju un Ziemeļīriju.

Sarunas laikā Koulija arī tika informēta par panākto progresu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu diskusijās saistībā ar personas datu aizsardzības pakotni, kas ir viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm ES Padomē. Abas puses pārrunāja arī Latvijas prezidentūras laikā plānotās sanāksmes, lai panāktu vispārējo pieeju par Datu aizsardzības regulu jūnijā paredzētajā tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas