Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ražuks ievēlēts par Jūrmalas mēru; vietnieks - Dzenītis

Romualds Ražuks (PS) aizklātā balsošanā šovakar Jūrmalas domes ārkārtas sēdē ievēlēts par pilsētas domes priekšsēdētāju, informē domes preses sekretāre Inese Auniņa.

Par R.Ražuka kandidatūru balsoja 11 deputāti, divi – pret. Tā kā šodien no amata atcelts līdzšinējais domes priekšsēdis Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas), rezultāts liecina, ka no 15 deputātiem viens nav balsojis. Jau iepriekš deputāts Ilmārs Ančāns nebalsoja par R.Munkevica atstādināšanu.

Vēl šovakar plkst. 21.40 notika otra domes ārkārtas sēde, kurā lēma par izmaiņām domes nolikumā. Iepriekš izskanējis, ka turpmāk nebūs trīs priekšsēdētāja vietnieki, bet gan tikai viens – ekonomikas jautājumos.

Sēdē ievēlēts Ražuka vietnieks - Māris Dzenītis, par kuru bija nodoti astoņi biļeteni, bet četri bija pret. Viņš bija arī vienīgais izvirzītais kandidāts. Tiek grozīts arī domes nolikums, kā rezultātā bijušā mēra R. Munkevica vietnieki Ilmārs Ančāns un Larisa Loskutova zaudē amatus.

Jau ziņots, ka ar desmit balsīm par, diviem deputātiem balsojot pret, aizdomās par kukuļdošanu aizturētais Jūrmalas mērs R.Munkevics šodien ir atcelts no amata. Viens biļetens tika atzīts par nederīgu, savukārt deputāts Ilmārs Ančāns pats atzina, ka nav izņēmis balsošanas biļetenu.

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics un Jūrmalas pašvaldības amatpersona Normunds Pīrants šodien apcietināti aizdomās par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu ceturtdienas domes sēdē labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Par to, ka Jūrmalas domes vadībā gaidāmas pārmaiņas, šodien liecināja arī tas, ka no dažiem lēmumprojektiem tika izņemti domes izpilddirektora Valda Vītoliņa un SIA Jūrmalas namsaimnieks valdes priekššēdētāja Egmonta Krūmiņa vārdi un uzvārdi. Abi šie cilvēki tiek minēti kā vieni no tuvākajiem R.Munkevica līdzgaitniekiem, bet E.Krūmiņš ir arī R.Munkevica partijas biedrs.

Laikraksts Diena ceturtdien ziņoja, ka deputātu Romualdu Ražuku (PS) virzīs par mēru. Visticamāk, ka vicemērs būs tikai viens un tas būs bijušais R. Munkevica partijas biedrs uzņēmējs Māris Dzenītis, kurš partiju Jūrmala - mūsu mājas pameta drīz pēc pašvaldību vēlēšanām.

Neoficiāli izskan, ka ir gan iespējamas arī citas kombinācijas, taču pagaidām ir vienošanās, ka citu vicemēru nebūs (līdz šim bija trīs), bet deputātiem netiks ļauts strādāt par padomniekiem un viņi nedrīkstēs arī vadīt domes uzņēmumus; tas nozīmē vēl viena Munkevica cilvēka - Egmonta Krūmiņa atcelšanu no SIA Jūrmalas namsaimnieks valdes priekšsēdētāja amata. Citi amati domē vēl līdz galam neesot sadalīti. Pamatprincips ir koleģiāla lēmumu pieņemšana un vienvaldības izbeigšana, tāpēc arī domes kapitālsabiedrību daļu turētājs nebūšot mērs, bet vai nu domes Ekonomikas un attīstības nodaļa, vai kāda cita struktūra.

R.Munkevica un Normunda Pīranta aizturēšana esot politisko konkurentu sarīkota provokācija, lai rastu argumentus R.Munkevica atstādināšanai no domes priekšsēdētāja amata, uzskata partijas Jūrmala – mūsu mājas valdes priekšsēdētāja vietnieks Georgs Fedosejevs.

Partija izplatījusi paziņojumu, ka Jūrmalas domes opozīcijas galvenais mērķis esot ne tikai varas maiņa pilsētā, bet gan vēlme rast «pieeju pilsētas ekonomiskajiem resursiem, precīzāk, to pārdalei savā labā».

«Viņu virzītais mēra amata kandidāts Romualds Ražuks jau deklarējis, ka viens no pirmajiem iecerētajiem uzdevumiem ir pašvaldības uzņēmuma Jūrmalas ūdens vadības nomaiņa,» teikts G.Fedosejeva parakstītajā paziņojumā.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas