Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Reģistrēti pirmie krāpšanās gadījumi ar eiro

Pirmā eiro ieviešanas nedēļa Latvijā aizvadīta bez būtiskiem drošības apdraudējumiem, tomēr likumsargiem jau zināms par vairākiem krāpniecības gadījumiem, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Policijas redzeslokā nonākuši atsevišķi gadījumi, kad apgrozībā parādījušās, iespējams, viltotas eiro banknotes, tāpat konstatēts viens krāpšanas gadījums.

Aizdomīgas eiro banknotes pēc naudas nodošanas ir konstatētas degvielas uzpildes stacijā un veikalā Rīgā, kā arī bankas filiālē Cēsīs. Savukārt garnadži apkrāpuši kādu 65 gadus vecu sievieti, kurai piezvanījis kāds vīrietis, kurš uzdevās par bankas pārstāvi un piedāvāja palīdzību latu samainīšanai uz eiro.

Uzticoties krāpniekam, sieviete nosauca viņam savus internetbankas kodus, bet vēlāk konstatēja, ka no viņas bankas konta pazudusi pensija - 281 eiro. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Valsts policija vēlreiz aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem un sargāt savus maksājumu karšu datus, kā arī rūpīgi iepazīties ar eiro pretviltošanas pazīmēm.

Policija visā Latvijā joprojām strādā pastiprinātā režīmā, lai naudas pārejas posms būtu drošs visiem iedzīvotājiem un komersantiem, norādījis Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Valsts policijas rīcībā ir vairāk nekā 100 detektori, kas operatīvi ļauj noteikt, vai eiro banknote nav viltota. Šādus detektorus iegādājušies arī vairāki uzņēmēji - ne vien lielie tirdzniecības tīkli, bet arī mazās un vidējās tirdzniecības vietas un tirgi.

Valsts policija atgādina - neskatoties uz to, ka pašlaik konstatēto pārkāpumu skaits ir niecīgs, iedzīvtāji aicināti nezaudēt modrību un atcerēties dažus nosacījumus, kas palīdzēs izvairīties no nepatīkamām situācijām:

• Nekādā gadījumā nemainiet naudu pie svešinieka. Mainiet to pasta nodaļā vai bankā!!! 

• Nevienam neatklājiet savus personas vai maksājumu kartes datus! Atcerieties, ka bankas nekad nepārbauda Jūsu konta stāvokli vai drošību, prasot telefoniski nosaukt datus!

• Neuzglabājiet mājās lielas naudas summas! Nestāstiet citiem par saviem ietaupījumiem vai plāniem, kad un kur gatavojaties naudu mainīt.

• Neturiet makā lielas naudas summas! Pēc maiņas naudu noglabājiet apģērba iekškabatās! 

• Uzmanieties no kabatzagļiem! Ja pie Jums atrodas liela naudas summa, izvairieties no braukšanas sabiedriskā transportā, neejiet uz veikalu vai tirgu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas