Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Reitings: Latvija vairs nerada bažas par naudas atmazgāšanas riskiem

Latvija ievērojami uzlabojusi savas pozīcijas prestižā Bāzeles Pārvaldības institūta veidotajā ikgadējā naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas risku reitingā (Basel Anti-Money Laundering (AML) Index), ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Reitingā, kurā iekļautas kopumā 146 pasaules valstis, mūsu valsts ar 4,44 reitinga punktiem ierindota augstajā 14. vietā. Šeit gan jāpiebilst, ka otro un trešo vietu valstu ar zemākajiem naudas atmazgāšanas riskiem sarakstā jau otro gadu pēc kārtas ieņem attiecīgi Lietuva un Igaunija, bet pirmajā vietā jau ceturto gadu pēc kārtas atrodas Somija.

Bāzeles Pārvaldības institūts reitingu Basel AML Index publisko kopš 2012. gada. Reitinga ietvaros tiek novērtēts nevis naudas atmazgāšanas, korupcijas utt. līmenis atsevišķās valstīs, bet šo likumpārkāpumu rašanās un attīstības risks. Reitings tiek veidots, balstoties uz kopumā 14 publiski pieejamiem informācijas avotiem, tajā skaitā Finanšu darījumu darba grupas (FATF), Finanšu slepenības indeksa, Transparency International, Pasaules Bankas, Pasaules Ekonomikas foruma un citu datiem. Pasaules valstis tiek salīdzinātas pēc kopumā pieciem rādītājiem – naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas riskiem (veido 65% no kopējā reitinga), finanšu sektora caurspīdīguma (15%), publiskā sektora caurspīdīguma (5%), kā arī korupcijas (10%) un politiskajiem (5%) riskiem.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 31. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas