Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reizniece-Ozola noliks deputātes mandātu

Deputāte Dana Reizniece-Ozola (LZS) noliks mandātu, kļūstot par Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) rīkotājdirektori un valdes priekšsēdētāja vietnieci.

Deputāte savā Facebook kontā paziņojusi, ka jaunais gads viņas dzīvē nesis lielas pārmaiņas, jo viņa piekritusi piedāvājumam ieņemt FIDE rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu. "FIDE sporta veida attīstībai apvieno 190 valstis, to federācijas un desmitiem miljonu sportistu. Tā ir lielākā un ietekmīgākā šaha organizācija pasaulē," norāda Reiziniece Ozola.

"Šis piedāvājums ir ļoti augsts novērtējums ne tikai man personiski, bet arī Latvijai un mūsu valsts šaha tradīcijām. FIDE rīkotājdirektores amats ir viens no augstākajiem, kāds Latvijai bijis kādā no starptautiskām sporta organizācijām. Tā ir lieliska iespēja nest Latvijas sporta vārdu pasaulē," pauž Reizniece-Ozola.

Tāpat viņa paziņojusi, ka pieņēmusi lēmumu nolikt deputātes mandātu, lai darbam FIDE varētu veltīt visu laiku un enerģiju.

"Esmu pārliecināta, ka man izdosies ieguldīt savu artavu FIDE turpmākajā izaugsmē. Pasaule nākotnē starptautisko šaha federāciju uztvers ne tikai kā profesionālu sportistu atbalsta institūciju un augsta līmeņa sacensību organizatori, bet arī kā sociāli atbildīgu organizāciju, kas sporta spēli aktīvi izmanto bērnu izglītošanā, mazāk aizsargāto sabiedrības daļu integrēšanā un sieviešu tiesību nostiprināšanā," uzsver Reizniece-Ozola.

Deputāte raksta, ka pateicas vēlētājiem par uzticību un atbalstu, kas ļāvis paveikt Latvijai nozīmīgas lietas, piemēram, atvērt gāzes tirgu, pasargāt cilvēkus no ātro kredītu jūga, ieviest 0% uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) likmi reinvestētajai peļņai, mazināt ēnu ekonomiku. "Ar pilnu atdevi esmu strādājusi gan valdībā, gan Saeimā, pozīcijā un opozīcijā," uzskata Reizniece-Ozola.

Viņa pateicas par sadarbību arī visiem līdzšinējiem politiskajiem partneriem. "Gandarījumu rada, ka pieaugoša populisma un politiskas agresivitātes apstākļos ir saglabātas konstruktīvas un cieņpilnas attiecības. Novērtēju arī rūdījumu, ko devuši politiskie oponenti," saka Reiziniece-Ozola.

Viņa arī norāda, ka turpinās būt Latvijas Zemnieku savienības biedre un atbalstīs labas pārmaiņas partijā.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis atzīst, ka Reizniece-Ozola bijusi spēcīgs ZZS komandas biedrs, un viņas jaunais amats FIDE ir augsts novērtējums ne tikai Reizniecei-Ozolai personiski, bet arī Latvijai un Latvijas šaha tradīcijām. 

"Prieks un pagodinājums, ka ZZS cilvēku profesionalitāte un spējas tiek starptautiski atzītas, un vēlam panākumus Reizniecei-Ozolai, nesot Latvijas vārdu pasaulē," uzsver Augulis.

"FIDE darbā pienākumu būs daudz, bet prieks, ka tas neprasa aizbraukt no Latvijas. Tāpēc zinu, ka saikne ar domubiedriem un draugiem saglabāsies cieša," pauž Reiziniece-Ozola.

Saskaņā ar 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, Reizniecei-Ozolai, noliekot deputātes mandātu, nākamais sarakstā uz vietu Saeimā ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, bijušais Latvijas Zinātņu akadēmijas vadītājs Ojārs Spārītis. Kārkliņa norādīja, ka Spārītis ir atteicies no deputāta mandāta, jo vēlas veltīt visas pūles zinātniskajam darbam.

Nākamais sarakstā ir Tavars, kurš ir piekritis kļūt par 13.Saeimas deputātu, sacīja Kārkliņa. Par Tavara mandāta apstiprināšanu lems Saeima.

Kā liecina LETA arhīvs, Reiziniece-Ozola 2010.gada oktobrī ievēlēta 10.Saeimā no Zaļo un zemnieku savienības saraksta. Viņa bijusi ekonomikas ministres amatā Laimdotas Straujumas (V) valdībā, apstiprināta finanšu ministres amatā Māra Kučinska (LZS) valdībā.

Reiziniece-Ozola 15 gadu vecumā pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioni šahā starp pieaugušām sievietēm, pēc tam trīs reizes pēc kārtas atkārtojusi šo panākumu, būdama čempione laika posmā no 1998. līdz 2001.gadam. 1998.gadā U-18 vecuma grupā izcīnījusi Eiropas čempiones titulu (gadu vēlāk šo panākumu atkārto) un otro vietu pasaules čempionātā. 2001.gadā kļuvusi par lielmeistari, 2002.gadā uzvarējusi Paula Keresa memoriālā Tallinā. Pārstāvējusi Latvijas izlasi piecās Pasaules šaha olimpiādēs.

2018.gada oktobrī ievēlēta par Eiropas Šaha savienības viceprezidenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas