Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reizniece-Ozola respektē Skujiņa lēmumu; rīkos jaunu konkursu

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) respektē Māra Skujiņa lēmumu atsaukt pieteikumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, aģentūrai LETA sacīja ministre.

Viņa norādīja, ka nav informēta par Skujiņa apsvērumiem spert šādu soli, tomēr ministre respektē šo lēmumu.

Tāpat Reizniece-Ozola atzina, ka ar Skujiņa lēmumu iekavējās VID vadītāja iecelšana amatā un būs nepieciešams rīkot jaunu VID vadītāja amata konkursu.

Finanšu ministres ieskatā, VID vadītāja amata konkursa komisijai Valsts kancelejas vadībā būs daudz lielāka rūpība jāpievērš potenciālo risku novēršanai.

Finanšu ministre nākamnedēļ plāno tikties ar Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, lai pārrunātu jautājumu, kas saistīts ar jaunu VID vadītāja amata konkursa rīkošanu. Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, jauns konkurss ir jārīko, lai visiem pretendentiem būtu līdzvērtīga starta pozīcija.

Ministre ar Valsts kancelejas direktoru plāno pārrunāt iespējas mainīt VID vadītāja amata konkursa procedūru, lai konkursa komisija būtu pārliecināta par visiem potenciālajiem riskiem. Viņa pieļāva iespēju VID vadītāja amata konkursam piesaistīt jaunu personāla atlases kompāniju, lai paplašinātu iespējamo pretendentu loku.

Ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" Citskovskis pieļāva, ka nākotnē augstu amatpersonu konkursu norises laikā kā novērotājus varētu pieaicināt mediju pārstāvjus, lai viņi varētu pārliecināties par konkursa norises atklātību un godīgumu.

Jautāta, vai ministre piekristu VID vadītāja amata konkursa komisijā iekļaut arī kādu mediju pārstāvi, Reizniece-Ozola atzina - varbūt, bet tādā gadījumā būtu jārisina konfidencialitātes jautājums.

Jau ziņots, ka Māris Skujiņš atsaucis savu pieteikumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, teikts Skujiņa paziņojumā medijiem.

"Melu kampaņas organizatori un tās tiražētāji medijos ir uzvarējuši. Nācu ar izsvērtiem piedāvājumiem un skaidru vīziju par VID attīstību. Priecājos, ka tie tika atzinīgi novērtēti gan atlases komisijā, gan sarunā ar ministri, gan sarunās ar nozaru organizāciju pārstāvjiem, gan frakcijās. Šodien informēju Drošības policiju par melu kampaņas indikācijām, kas bija manā rīcībā. Pēdējās dienas ir spilgts apliecinājums politiskās kultūras purvam visnožēlojamākajā veidā. Šī epizode ir zaudēta, bet ilgtermiņā būsim uzvarētāji. Par savu lēmumu informēju ministri un Valsts kancelejas direktoru. Atvainojos savai ģimenei par pēdējo dienu elli," teikts Skujiņa paziņojumā.

Laikraksts Diena vēsta, ka Skujiņš bijis finanšu direktors koģenerācijas projektu attīstītājā Energo Capital. Kā galvenie Energo Capital attīstīto koģenerācijas projektu investori, bijuši Martinsons un bijušais Parex bankas līdzīpašnieks Viktors Krasovickis.

 


Laikraksta Diena publikāciju par M. Skujiņu lasiet ŠEIT !

Top komentāri

Ļuba
Ļ
Daņa! Vai Tevi sirdsapziņa nemoca ka Tu pieņem tādus neliešus kā kandidātus priekš tik svarīgu amatu kā VID ģenerāldirektoru ? Padomā par tautu un tēvzemi nevis par Lembergu un citiem oligarhiem !
Vai
V
cik gudra tā ministre..:) laikam šahiste!
melnais humors
m
Vai nu tā Reizniece-Ozola ir stulba aita, vai tukša marionete, kuras vietā domā un izlemj kāds cits, bet kaut kas ar viņu nav labi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas