Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Reizniece-Ozola: Tikai ar pakalpojumu sniegšanu Latvijas ekonomika neattīstīsies

Latvijas ekonomikas attīstībai ir jāpanāk apstrādes rūpniecības īpatsvars vismaz 20% no iekšzemes kopprodukta (IKP), šodien Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) konferencē sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Patlaban šis īpatsvars ir 14%, bet tas ir jāpaaugstina, jo tikai apstrādes rūpniecība var piesaistīt reālas investīcijas un celt labklājību. Daudzi runā par to, ka Latvija varētu būt pakalpojumu centrs, taču tikai ar pakalpojumu sniegšanu ekonomika neattīstīsies," uzsvēra ministre.

Reizniece-Ozola arī norādīja, ka jādomā, kā panākt pretim lielajiem ražotājiem, lai neizskanētu runas, ka kāds no tiem varētu pamest valsti. Ministre norādīja, ka galvenā problēma ir elektroenerģijas izmaksas.

"Jādomā, kā mērķtiecīgi kompensēt elektroenerģijas izdevumus tiem lielajiem ražotājiem, kuriem elektroenerģijas patēriņš veido 16% un vairāk no kopējām ražošanas izmaksām," sacīja Reizniece-Ozola.

Viņa arī piebilda, ka uzņēmējdarbības vides uzlabošanai būtu jāsaglabā mikrouzņēmumu nodoklis, jāmazina darbaspēka nodokļi un jāturpina sniegt atbalsts investīciju projektiem ar augstu pievienoto vērtību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas