Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Remontdarbiem Austrumu un Stradiņa slimnīcās novirzīs 1,32 miljonus eiro

Remondarbiem Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā novirzīs 1,32 miljonus eiro, trešdien lēmusi finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka darba grupa atbalstīja Veselības ministrijas priekšlikumu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" abu slimnīcu remontdarbiem novirzīt 1 323 563 eiro.

Austrumu slimnīcai tiks novirzīti 659 342 eiro stacionāra Latvijas Onkoloģijas centrs ūdensapgādes sistēmas atjaunošanai.

Savukārt Stradiņa slimnīcas 15.korpusa jumta seguma un balkonu nesošās konstrukcijas nomaiņai tiks novirzīti 664 221 eiro.

Pēc Veselības ministrijas skaidrotā, abas slimnīcas ir vadošās iestādes ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar Covid-19 izplatību, savukārt minētie trūkumi abās slimnīcās neļauj pilnvērtīgi nodrošināt funkciju īstenošanu un veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību.

Minētā darba grupa šodien jau vienojās, ka Covid-19 pandēmijas radītās krīzes mazināšanas pasākumiem no Eiropas Savienības fondiem Latvijā pārdalīs 500 miljonus eiro. No šīs summas 30 miljoni eiro tiks novirzīti veselības dienestu stiprināšanai.

Atsaucoties uz minēto lēmumu, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sociālajā tīklā Twitter raksta, ka Covid-19 laikā ieviestie drošības pasākumi ietekmēs veselības pakalpojumu pieejamību. Lai to nesamazinātu, vajadzēs labāku darba organizāciju, efektīvākas tehnoloģijas. Tam vajag infrastruktūru - arī piemērotas telpas. "Un protams, motivētu personālu. Tātad algas. Nekā jauna šajā stāstā," raksta ministre.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas