Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reorganizācijā līdz šim likvidētas aptuveni 250 VID darba vietas

Līdz šim Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizācijā dienesta darba vietu skaits ir samazināts par aptuveni 250, gan likvidējot neaizpildītās vakances, gan atlaižot darbiniekus, intervijā Latvijas Radio sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

No samazinātā darba vietu skaita atlaisto darbinieku skaits esot aptuveni puse.

Kopumā VID reorganizācijā paredzēts likvidēt aptuveni 550 darba vietas, atgādināja Cīrule.

Viņa norādīja, ka viens no reorganizācijas mērķiem ir efektivitātes palielināšana un to izdodas sasniegt. Arvien vairāk VID darba tiekot automatizēta un to veic informācijas tehnoloģiju sistēmas.

Šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, kā arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas kopsēdē Cīrule informēja, ka patlaban ir likvidētas 279 amata vietas VID, bet vēl ir jālikvidē 285 amata vietas.

"Pagājušā gada maijā VID bija 4355 amata vietas, līdz 2016.gada beigām tās tika samazinātas līdz 4251 amata vietai, galvenokārt, likvidējot neaizpildītās amata vietas. Šogad jau ir likvidētas 175 amata vietas un uz 1.maiju VID ir 4076 amata vietas. Šogad jau aptuveni puse uz pusi tiek likvidētas gan neaizpildītās, gan reālās amata vietas," skaidroja Cīrule.

Viņa norādīja, ka amata vietas galvenokārt tiek likvidētas nodokļu administrēšanā un muitā, jo daudzi procesi ir modernizēti un automatizēti.

Saeimā izvērtēšanā ir grozījumi likumā par VID, kas paredz VID Finanšu un Muitas policiju apvienošanu. Iepriekš šis jautājums bija izraisījis domstarpības koalīcijā. Vēlāk izskatīšanai parlamenta komisijās bija nodoti vairāki likumprojekti - gan Vienotības, gan Zaļo un zemnieku savienības sagatavotie, kas nekādu tālāko virzību vēl neguva.

Toreiz Vienotība iebildumus pret likumprojektu saistīja tieši ar jautājumu par Iekšējās drošības biroju. Vienotības piedāvātie likuma grozījumi neparedzēja izmaiņas šajā jomā, proti, paliktu spēkā pašreizējais regulējums, kas nosaka - Finanšu policijas pilnvarotas amatpersonas izmeklē noziedzīgus nodarījumus valsts ieņēmumu jomā un VID amatpersonu un darbinieku rīcībā.

Pievienota 5.-7.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas