Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Reverta šogad valstij atmaksājusi 52,7 miljonus eiro

Akciju  sabiedrība Reverta  2012. gada pirmajos sešos mēnešos veiksmīgas kredītu restrukturizācijas un atsevišķu prasījuma tiesību pārdošanas rezultātā ir atmaksājusi Finanšu ministrijai 36,6 miljonus eiro pirms Restrukturizācijas plānā paredzētā termiņa, liecina uzņēmuma apkopotie finanšu rezultāti.

No tā 12,5 miljonus eiro veido procentu maksājumi par valsts savulaik veikto ieguldījumu Parex bankā, savukārt 24,1 miljons eiro novirzīti pamatsummas atmaksai.  

Papildus tam, 2012. gada augustā Reverta ir atmaksājusi Finanšu ministrijai vēl 16,1 miljonu eiro pirms restrukturizācijas plānā paredzētā termiņa. Līdzīgi kā iepriekš,  8,6 miljoni eiro ir novirzīti  procentu maksājumiem, bet 7,5 miljoni eiro -  valsts ieguldījuma atmaksai. 

2012. gada pirmajos sešos mēnešos ievērojami Reverta resursi tika koncentrēti parādu piedziņai un ar to saistītu jautājumu risināšanai.  Kā sociāli atbildīgs uzņēmums Reverta līdztekus tiešajam darbam ir aktīvi piedalījusies nozares profesionāļu darba grupās un diskusijās, kā arī  vērsusi valsts un tiesībsargājošo iestāžu  pārstāvju uzmanību uz atsevišķām, tomēr būtiskām esošo normatīvo aktu nepilnībām, kuru rezultātā tiek nopietni skartas hipotekāro kreditoru un banku sektora intereses kopumā. 

Pārskata periodu  Reverta noslēdza ar plānotajiem 45,1 miljonu eiro latu zaudējumiem, kurus tradicionāli veido uzkrājumi nedrošajiem parādiem un procentu izdevumu pārsniegums pār procentu ieņēmumiem. Jāatzīmē, ka Reverta kā problemātisko aktīvu pārvaldītāja darbības mēraukla ir atgūto naudas līdzekļu apjoms. Atbilstoši uzņēmuma darbības specifikai, peļņa netiek prognozēta arī turpmākajos gados.  

Reverta valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams norāda: „Reverta darbības rezultātus ietekmē vairāki būtiski faktori. Pirmkārt, tā ir mūsu profesionālā darbība un, otrkārt, ekonomiskie procesi pasaulē un Latvijā. Izvērtējot pirmo, es jūtos gandarīts un vēlos pateikties uzņēmuma darbiniekiem par paveikto. Savukārt, vērojot krīzi eiro zonā, nestabilo politekonomisko situāciju pasaulē un Latvijas ekonomikas lēno atgūšanos, kas likumsakarīgi atspoguļojas gan mūsu klientu biznesa   projektu attīstībā, gan arī nekustamo īpašumu tirgū, prognozējam, ka uzņēmums arī turpmākajos gados strādās ar zaudējumiem.” 

Pieaugot Reverta pārņemto nekustamo īpašumu skaitam, pārskata periodā pastiprināta uzmanība tika pievērsta objektu ekonomiski izdevīgai realizācijai. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, ir uzsākta Reverta nekustamo īpašumu pārdošanas speciālistu komandas veidošana un šī lēmuma pareizību apliecina pārdošanas tempu mēreni pozitīvā dinamika. 2012. gada 30. jūnijā Reverta grupas īpašumu portfelis sastāvēja no nedaudz vairāk kā 1000 vienībām, no tiem 900 īpašumi atradās Reverta un tās meitas uzņēmumu valdījumā, bet pārējie – reģistrācijas procesā.  Apmēram pusi no īpašumiem, rēķinot pēc to vērtības,  veidoja dzīvokļi un privātmājas, 23% komercīpašumi, 4% attīstības projekti, bet atlikušo daļu - zemes gabali. Reverta nekustamo īpašumu pārvaldīšanas stratēģija paredz visu nekustamo īpašumu pakāpenisku realizāciju, tādēļ vairums īpašumu nekavējoties pēc to iegādes un reģistrācijas, kā arī nepieciešamo darbu veikšanas, tiek izlikti pārdošanai  Reverta mājas lapā.  Pakāpeniski palielinās to darījumu skaits, kuros īpašumu iegādi finansē kāda kredītiestāde, kas, iespējams, norāda uz labvēlīgām tendencēm Latvijas ekonomikā. Tomēr kopumā nekustamo īpašumu tirgus ir saglabājies samērā neaktīvs, un pircēju interese ir vērojama tikai dažos  konkrētos nekustamo īpašumu segmentos.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas