Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rēzeknes slimnīcā līdz šim ar Covid-19 inficēti trīs medicīnas darbinieki

Rēzeknes slimnīcā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 līdz šim kopumā inficējušies trīs medicīnas darbinieki, piektdien preses konferencē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

SPKC pārstāvis norādīja, ka šajās dienās liels darbs ir padarīts kopā ar Rēzeknes slimnīcu, kur ceturtdien tika ziņots par vienu saslimušu ķirurģi. Sakarā ar šo gadījumu tika noteiktas kontaktpersonas - ārsti, darbinieki, pacienti, kas bijuši kontaktā ar ārsti dienās, kad pastāvēja inficēšanās risks. Prasības pēc atrašanās karantīnā attiecas uz ikvienu kontaktpersonu, uzsvēra Perevoščikovs.

Vienlaikus slimnīca pēc pašas iniciatīvas veikusi papildu skrīningu, lai apzinātu, vai infekcija nav izplatījusies plašāk ārstniecības iestādē. Perevoščikovs skaidroja, ka no darbiniekiem paņemti kopumā 67 paraugi. 

Piektdien paziņots par vēl diviem ar Covid-19 inficētiem medicīnas darbiniekiem. Līdz ar to pasākumi, kas tika noteikti attiecībā uz vienu ārsti, tagad attiecināti uz trim. Divi cilvēki ar Covid-19 saslimuši, kontaktējoties ar pirmo sasirgušo slimnīcas ārsti.

Divi ar Covid-19 saslimušie slimnīcas darbinieki nav ārsti, bet gan medicīnas personāls, skaidroja Perevoščikovs.

Speciālists norādīja, ka saslimusī ārste izdala vīrusu, bet diviem pārējiem inficētajiem simptomu nav. Tomēr arī uz viņiem attiecas stingra izolācija. 

Tāpat Perevoščikovs skaidroja, ka skrīninga rezultātā tika apturēti četri paraugi, kas deva apšaubāmu reakciju un ir jāizmeklē atkārtoti. Šo testu rezultātus SPKC cer sagaidīt sestdien. Tikmēr konkrētajiem cilvēkiem ir jāievēro stingra pašizolācija.

SPKC epidemiologs uzsvēra, ka darbs turpināsies, jo nepieciešams tālāk izsekot iespējamu transmisiju, kura varētu būt notikusi slimnīcā. SPKC arī iesaka turpināt slimnīcā skrīnigu, pieļaujot, ka varētu tikt atklāti vēl kādi saslimšanas gadījumi. Tāpat viņš ieteica drošības nolūkos slimnīcas personālam izmantot sejas maskas, kas neļautu infekcijai izplatīties tālāk.

Kā ziņots, slimnīca patlaban turpina darbu. SPKC epidemiologi sazinājušies ar Rēzeknes slimnīcas vadību, lai sniegtu rekomendācijas slimnīcas turpmākai darbībai, kā arī sadarbībā ar slimnīcu apzinājuši kontaktpersonas, kam noteikta mājas karantīna.

Tā kā pārbaudītajiem darbiniekiem analīzes neuzrāda Covid-19, viņi turpina strādāt un pašizolācijā neatrodas, aģentūrai LETA skaidroja SIA Rēzeknes slimnīca sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode. Līdz ar to arī slimnīca darbu turpina. 

Rēzeknes pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA pauda, ka turpmākās darbības būs atkarīgas no tā, vai vēl kādam analīzes uzrādīs pozitīvu saslimšanas rezultātu. Šodien pilsētas un slimnīcas vadības sanāksmē panākta vienošanās, ka iestāde var piesaistīt likumsargus, lai palīdzētu noteikt vīrusa izplatības ķēdi.

SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja skaidroja, ka epidemiologi pašlaik strādā ar šo gadījumu, un izmeklēšana ir tikai sākumā. Tādēļ pašlaik vēl nav zināma epidemioloģiskā ķēde, lai noteiktu infekcijas avotu. 

Papildināta visa ziņa.

Top komentāri

Karantīnēt
K
Kāpēc jāpieprasa Kariņam karantinēt visis iebraucošos Latvijas iedzīvotājus viesnīcās, un kāpēc jāaizliedz iebraukt zviedriem līdz augustam. https://www.bbc.com/news/av/health-52008673/coronavirus-update-why-does-staying-at-home-help
ha, ha
h
Rēzeknes slimnīca ar visu tās personālu turpmāk ir izmantojama tikai Uhaņas sērgas upuru paliatīvajai aprūpei.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas