Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīdzinieka statusu varēs iegādāties par 775 eiro gadā (precizēts 13:05)

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja trešdien atbalstīja grozījumus, kas paredz, ka ar 1.jūliju Rīdzinieka karti par 775 eiro uz gadu varēs iegādāties arī personas, kuras nav deklarētas Rīgā, vai arī personas, kurām Rīgā nepieder nekustamais īpašums.

Grozījumi saistošajos noteikumos izstrādāti pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iniciatīvas, kas aicināja izvērtēt iespēju Rīdzinieka karti par konkrētu samaksu ļaut iegādāties arī citām personu kategorijām, tādējādi paplašinot šīs kartes priekšrocību izmantošanu par attiecīgu samaksu.

Papildinājumi noteikumos paredz, ka Rīdzinieka karti varēs iegūt persona no septiņu gadu vecuma, kuras dzīvesvieta deklarēta Rīgā (izņemot personu, kura deklarējusi papildu adresi), persona, kurai Rīgā pieder nekustamais īpašums, kā arī jebkura cita persona, samaksājot 12 mēnešu maksu 775 eiro (ieskaitot PVN) apmērā pašvaldības SIA Rīgas satiksme.

No 1.jūlija Rīdzinieka kartes īpašnieki var saņemt dažādas atlaides, iegādājoties sabiedriskā transporta biļetes, kā arī uz izdevīgāku noteikumu pamata novietot savu transportlīdzekli SIA Rīgas satiksme administrētajās autostāvvietās.

Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (Saskaņa) paskaidroja, ka 775 eiro lielā maksa par kartes iegādi ir noteikta pēc Finanšu departamenta aplēsēm, ka nodokļu ieguvums no vienas personas ir aptuveni 1550 eiro, no kuriem tiek atskaitīta puse, tādējādi Rīdzinieka kartes iegādes summa tiek pamatota ar minēto aprēķinu.

Baraņņiks atklāja, ka Rīgas dome vēl nav veikusi aprēķinus, kādi varētu būt ieguvumi pēc jauno grozījumu stāšanās spēkā, taču viņš paredz, ka sabiedriskais transports pēc jauno papildinājumu stāšanās spēkā varētu tikt lietots biežāk.

Plānots, ka minētie noteikumu papildinājumi stāsies spēkā, sākot ar 2016.gada 1.jūliju, vienlaikus ar grozījumiem par sabiedriskā transporta stundas biļešu ieviešanu.

Jau ziņots, ka VARAM ir saskaņojusi Rīgas domes saistošos noteikumus, kas paredz no jūlija ieviest laika biļetes un citas braukšanas atlaides Rīdzinieka kartes īpašniekiem pilsētas sabiedriskajā transportā.

No 1.jūlija būs jauna papildu iespēja - ar Rīdzinieka karti varēs par 1,15 eiro iegādāties stundas biļeti, kas par 1,15 eiro sabiedriskajā transportā ļaus pārsēsties neierobežotu skaitu reižu. Pēc pēdējās pārsēšanās, pat ja tā bijusi 59.minūtē, varēs aizbraukt līdz galapunktam.

Brīvdienās Rīdzinieka kartes īpašnieki šo laika biļeti varēs iegādāties par 0,60 eiro.

Tāpat kartes īpašniekiem tiks piedāvātas "slīdošā grafika biļetes". Šī abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās 15 eiro. To varēs izmantot 15 dienu posmā jebkuras piecas dienas, kas var nebūt secīgas.

(precizēta 4.rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas