Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā atjaunos mežus 70 hektāru platībā

Rīgas pašvaldības SIA _Rīgas meži _šogad pavasara sezonā jau atjaunoja 311 hektārus meža, iestādot vienu miljonu priežu, egļu, bērzu un melnalkšņu stādu, savukārt septembrī tiks atjaunots mežs vēl 70 hektāru platībā, iestādot vēl vismaz ceturtdaļmiljonu priežu stādu, biznesa portālu Nozare.lv informēja Rīgas meži.

Rudens stādīšanu veiks Daugavas mežniecībā, Tīreļu mežniecības Tīreļu iecirknī un Gaujas mežniecības Juglas iecirknī, kurā stādīšana jau sākta. Stādīšanai izmantos līdz 270 000 Rīgas meži Norupes kokaudzētavā izaudzētos divgadīgos priežu ietvarstādus. Tīreļu mežniecības Olaines iecirknī meža atjaunošanai izmantoti 2200 bērza stādi.

Līdz 1.septembrim"Rīgas meži" mežsaimniecisko darbu strādnieki izkopuši 717 hektārus šogad pavasarī un iepriekšējos gados stādītā meža, tai skaitā Katrīnas mežniecībā 63,6 hektārus, Daugavas mežniecībā 172,4 hektārus, Tīreļu mežniecībā 231 hektārus, bet Gaujas mežniecībā - 249,8 hektārus jaunaudžu. Septembrī, oktobrī un novembrī jaunaudžu kopšana turpināsies, izkopjot jauno mežu 260 hektāru platībā.

Savukārt vietās, kur notikusi mežistrāde, pēc šo darbu pabeigšanas cirsmās patlaban notiek augsnes sagatavošana jauna meža stādīšanai nākamajos gados. Šogad plānotās augsnes sagatavošanas platības ir 370 hektāri. Augsnes gatavošana pirms meža stādīšanas uzlabo augsnes mikroklimatu, samazina zemsedzes augu konkurenci, lai jaunie stādi pēc iestādīšanas labāk var izmantot barības vielas.

Tāpat mežsaimniecisko darbu ietvaros notiek arī robežstigu un kvartālstigu kopšana, apauguma novākšana grāvjos un gar ceļiem, robežzīmju atjaunošana un citi darbi.

Rīgas meži 2013.gadā apgrozīja 7,38 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk salīdzinājumā ar 6,63 miljonu eiro rādītāju iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa samazinājās par 33% - no 2,61 miljona eiro 2012.gadā līdz 1,06 miljoniem pērn.

Rīgas meži ar 53 100 hektāriem zemes ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS Latvijas Valsts meži. Uzņēmumam ir pakļautas arī piecas mežniecības, kokaudzētava Norupe, kultūras un atpūtas parks Mežaparks un pašvaldības aģentūra Rīgas dārzi un parki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas