Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgā publiskās un privātās partnerības projekta ietvaros taps pirmais bērnudārzs

Rīgas dome veidos jaunu pirmsskolas izglītības iestādi Maskavas ielā 256, izmantojot publiskās un privātās partnerības (PPP) projektu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Īpašuma departaments par šo ieceri ir saņēmis pozitīvu atzinumu no Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras.

Plānots, ka publiskās un privātās partnerības modeļa ietvaros piesaistīs resursus no privātā sektora, kā arī sadalīs riskus un atbildību starp privāto partneri un pašvaldību.

Domē skaidroja, ka Rīgas pašvaldības īpašumā esošā bijusī pirmsskolas izglītības iestādes ēka Maskavas ielā 256 netiek izmantota ne izglītības funkciju nodrošināšanai, ne arī citām pašvaldības funkcijām, jo tai nepieciešama nopietna renovācija.

Centrālā Finanšu un līgumu aģentūrā, izskatot finanšu un ekonomiskos aprēķinus, secinājusi, ka visizdevīgākais projekta īstenošanas modelis būtu, ja privātajam partnerim nodotu gan pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību, gan apsaimniekošanu, gan arī izglītības un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. Modelis paredz 100 % pieprasījuma riska pārdali publiskajam partnerim, tas ir, nemainīgu pieejamības maksājumu neatkarīgi no izglītojamo bērnu skaita.

Tālāk šo PPP projektu skatīs Finanšu ministrijas. Saņemot pozitīvu vērtējumu no ministrijas, tiks gatavots domes lēmums par PPP projekta Pirmsskolas izglītības iestādes Rīgā, Maskavas ielā 256 renovācija, apsaimniekošana un bērnu dārza pakalpojuma nodrošināšana uzsākšanu.

Jau 2008. gadā tika pieņemts lēmums, izmantot PPP iespējas, lai šeit izveidotu pirmsskolas izglītības iestādi, un valsts aģentūrā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) tika iesniegts projekta pieteikums, lai pretendētu uz Norvēģijas valdības līdzfinansējumu programmas Valsts un privātās partnerības attīstības veicināšana Latvijā ietvaros Projekta apstiprināšana, iepirkuma izsludināšana, finanšu un ekonomiskā pamatojuma izstrāde un tā izvērtēšana Centrālajā Finanšu un līgumu aģentūrā ilga vairākus gadus.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas