Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā velorikšu vadītājiem aizliegs pastiprinošu skaņu ierīču izmantošanu

Sākoties vasaras sezonai, Rīgā pastiprināti ierobežos tā dēvēto velorikšu aktivitātes, aizliedzot pastiprinošu skaņu ierīču izmantošanu un regulējot arī transportlīdzekļa vizuālo izskatu, paredz Rīgas domes pieņemtie grozījumi saistošajos noteikumos Speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavoto velosipēdu, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, izmantošanas noteikumi Rīgas pilsētā.

Līdz ar grozījumiem pasažieru velosipēdu jeb velorikšu vadītāji vairs nevarēs izmantot skaņu pastiprinošas ierīces. Šādi pašvaldība vēlas ierobežot pārlieku skaļu un traucējošu šo transportlīdzekļu darbību. Par skaņu pastiprinošu ierīču lietošanu turpmāk varēs tikt piemērots administratīvais sods no 70 līdz 350 eiro apmērā.

Noteikumi paredzēs, ka pasažieru velosipēda kustības maršrutu atļauju būs aizliegts nodot lietošanā (izņemot darba tiesisko attiecību gadījumā) vai atsavināt citai personai.

Rīgas domes Satiksmes departaments varēs atteikt izsniegt kustības maršrutu atļauju, ja ar konkrēto transportlīdzekli pēdējā gada laikā tikuši pārkāpti normatīvie akti. Noteikumi arī paredz, ka pēc atļaujas izsniegšanas atteikuma konkrētā transportlīdzekļa vadītājs atļauju nākamreiz varēs pieprasīt un saņemt tikai pēc gada.

Grozījumi regulēs arī velorikšu vizuālo stāvokli. Tie noteiks, ka pasažieru velosipēdam izmantošanas laikā ir jābūt teicamā tehniskajā stāvoklī, tīram un koptam, tā krāsa nedrīkstēs būt noberzta vai nolupusi. Turpmāk par šīs normas neievērošanu varēs tikt piespriests sods no 14 līdz 70 eiro.

Tāpat uz velorikšām turpmāk pasažieriem redzamā vietā būs jāizvieto lietošanas drošības noteikumi latviešu, krievu un angļu valodā, paredz grozījumi.

Rīgas domē uzsver, ka pēdējā laikā ir pieaudzis velorikšu vadītāju pārkāpumu skaits. Visvairāk pārkāpumu saistīti ar atļauto maršrutu neievērošanu un nepiemērotu aprīkojumu.

Grozījumi izstrādāti, konsultējoties ar Rīgas Pašvaldības policiju.

Grozījumi stāsies spēkā pēc saskaņošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas Latvijas Vēstnesī.

Jau ziņots, ka par velorikšu darbību pašvaldībā arī iepriekš saņemtas sūdzības, lielākoties tās saistītas ar pastiprinātu trokšņošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas