Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgas aptiekās cer atjaunot nederīgo medikamentu bezmaksas nodošanu

Rīgas aptiekās varētu tika atjaunota sistēma, kas paredz iespēju iedzīvotājiem bez maksas nodod nederīgos medikamentus.

Šāda iespēja tiks nodrošināta, ja no Vides aizsardzības fonda līdzekļiem par 3600 latiem tiks īstenots projekts par bīstamo atkritumu savākšanu no Rīgas aptiekām.

Kā stāstīja Rīgas domes Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš, paredzēts, ka aptiekās, līdzīgi kā lielveikalos izvietotas izlietoto bateriju savākšanas kārbas, tiks izvietoti nelieli slēgta tipa konteineri, kurā iedzīvotāji varēs nodot medikamentus, kuriem ir beidzies derīguma termiņš.

Kļaviņš uzsvēra, ka pašvaldība ir ieinteresēta, lai nederīgie medikamenti tiktu savākti un pēcāk nonāktu tam paredzētā vietā, nevis kopā ar sadzīves atkritumiem nonāktu Getliņu atkritumu poligonā, kur nederīgie medikamenti nevis palīdz gāzu ražošanā, bet vairo baktērijas.

Pirmo reizi Rīgas vides aizsardzības fonds 4000 latu iedzīvotājiem nederīgo medikamentu savākšanas sistēmas izveidošanai Rīgas pilsētā piešķīra 2005.gadā, bet pēc tam finansējuma piešķiršana tika pārtraukta.

Ja nederīgie medikamenti tiek izmesti konteinerā, tie kopā ar sadzīves atkritumiem nonāk izgāztuvēs, kur var notikt neparedzama reakcija ar citiem atkritumiem, kā arī pastāv iespēja, ka tie nonāks gruntī vai kāda dzīvā organisma gremošanas traktā. Savukārt kanalizācijas sistēmās aizskalotie medikamenti nonāk ūdens attīrīšanas iekārtās un var izraisīt negatīvu ietekmi uz tur izmantotajām aktīvajām dūņām.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šonedēļ akceptēja Vides aizsardzības fonda līdzekļu piešķiršanu 34 projektiem par kopējo summu 699 950 lati. Vides aizsardzības fonda projektus vēl vērtēs Finanšu un administrācijas lietu komiteja, bet gala lēmumu par līdzekļu sadali pieņems Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas