Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas Austrumu slimnīcā brīvdienās ievests rekordliels legālo narkotiku upuru skaits

Aizvadītajās brīvdienās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) tika ievests rekordliels pacientu skaits, kuri bija lietojuši tā sauktās legālās narkotikas.

19 pārsvarā gados jauni cilvēki, kuri bija lietojuši apreibinošās vielas, tika ievesti ar halucinācijām, neadekvātu un nekontrolējamu uzvedību, paaugstinātu nervozitāti, agresivitāti un citām izpausmēm, portālu Diena.lv informēja slimnīcā.

NMPUK vadītājs Pēteris Tomiņš norāda, ka piektdien un sestdien 35% no visiem klīnikā ievestajiem pacientiem tika konstatēta kādu apreibinošo vielu klātbūtne - gan alkohola, gan narkotiku. "Varu tikai minēt, bet iespējams, ka tik daudzi apreibinošos augu maisījumus lietojušie pēc palīdzības vērsās baiļu vadīti, jo ar vien skaļāk izskan informācija par to, ka šāda vieglprātīga izklaide var būt nāvējoša."

Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnika ir lielākais neatliekamās palīdzības sniedzējs valstī - ik dienu klīnikā pēc palīdzības vēršas no 140 līdz 260 pacientu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas