Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas dome gatavojas daļai pasažieru atjaunot sabiedriskā transporta braukšanas maksas atlaides

Rīgas domes pagaidu administrācija un SIA Rīgas satiksme gatavojas daļai pasažieru atjaunot sabiedriskā transporta braukšanas maksas atlaides, noskaidroja aģentūra LETA.

Pašvaldībā norāda, ka ir izstrādāts Rīgas sabiedriskā transporta atvieglojumu atjaunošanas plāns un tas patlaban tiek saskaņots ar Satiksmes ministriju un epidemiologiem.

Plāns paredz pakāpenisku atvieglojumu atjaunošanu un patlaban noris sarunas par risinājumu skolu tehniskajiem darbiniekiem, 9. un 12.klašu skolēniem, kam būs jādodas uz konsultācijām un eksāmeniem. 

"Varētu ieviest braukšanas maksas atvieglojumus noteiktās dienas stundās, kad sabiedriskajā transportā ir mazāka noslodze. Dome konkrētu risinājumu paziņos un pieņems šīs nedēļas laikā," sola pašvaldībā.

Tāpat tiek diskutēts par iespēju atlaides atgriezt 3.grupas invalīdiem un daudzbērnu ģimenēm.

Kā ziņots, 27.martā Rīgas domes pagaidu administrācija pieņēma lēmumu par atlaižu atcelšanu biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā Covid-19 izraisītās ārkārtas situācijas laikā, vienlaikus gan nosakot vairākus izņēmumus. Pirms tam braukšanas maksas atlaides Rīgā tika nodrošināta aptuveni 20 dažādām grupām un minētais lēmums tās atcēla lielākajai daļai, tostarp skolēniem un pensionāriem.

Izņēmumi bija cilvēki ar 1. un 2.grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērni, valsts un pašvaldības policijas darbinieki, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogi. 

Tāpat 100% atlaide tika piešķirta Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam un ārstniecības procesā iesaistītajām personām, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.

 

Top komentāri

Mega
M
Atlaides jāatdot visiem, jo īpaši strādājošajiem pensionāriem un invalīdiem, jo tagad sanāk, ka viņiem ne tikai jāmaksā pilna maksa par braucienu, bet arī sejas maska jāiegādājas. Vai nav tā kā nedaudz par dārgu vienam braucienam Rīgas sabiedriskajā transportā?
Dostojevskis
D
Pensionāru elektorāta uzpirkšana ar transporta atlaidēm ir amorāla.
Cūcīgi noņēma 3.grupas inv.
C
un daudzbērnu ģimenēm. To izdarīja latvisko partiju ieceltie vietvalži!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas