Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas dome lemj par spēļu zāļu likvidēšanu

Pēc vairāk nekā stundu ilgiem savstarpējiem pārmetumiem Rīgas domes deputāti šodien vienbalsīgi pieņēma lēmumu konceptuāli atbalstīt visu spēļu zāļu slēgšanu Rīgas pilsētas teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.

Opozīcijas deputāti valdošajai koalīcijai pārmeta, ka šis esot Eiropas Parlamenta vēlēšanu triks, jo pirms nepilna gada šādu pašu lēmumu rosināja Jaunā konservatīvā partija, taču tobrīd koalīcija to vienbalsīgi noraidīja.

Savukārt koalīcijas partiju deputāti opozicionāriem pārmeta, ka to pārstāvji ilgstoši valstiskā līmenī nav darījuši neko, lai pašvaldībām palīdzētu cīņā ar azartspēlēm.

Neraugoties uz ilgajiem apvainojumiem un pārmetumiem, deputāti lēmumu par azartspēļu vietu izskaušanu pilsētā pieņēma vienbalsīgi.

Lēmums paredz domes Juridiskajai pārvaldei sadarbībā ar Pilsētas Attīstības departamentu sagatavot Rīgas domes lēmumu projektus par pakāpenisku izsniegto spēļu zāļu atļauju anulēšanu, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.

Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš skaidroja, ka process būšot ilgs un sarežģīts, jo lēmumprojekts būs jāizstrādā par katru spēļu zāli atsevišķi un arī lēmumus domniekiem būs jāpieņem par katru zāli individuāli. Kopumā šādu spēļu vietu Rīgā esot gandrīz 200.

Liepiņš arī skaidroja, ka brīdī, kad dome pieņems lēmumu par kādas konkrētas spēļu vietas likvidēšanu, komersantam būs doti pieci gadi, lai to aizvērtu. Tas nozīmē, ka pilnībā likvidētas azartspēļu vietas Rīgā varētu būt ne ātrāk kā 2024.gadā.

Top komentāri

Morālajam kroplim Nilam !
M
Salabot bedrainās Rīgas ielas būtu daudz svarīgāk !!!
>:-)
&
Tiekat taču vaļā no točkām un narkomānu pritoniem, ezeļi! To gan nespējat? Tirgū, spirķik, sigaretki ,kad beigsies?
ļuļa
ļ
un kas maksās tiesas izdevumus? ja taisās anulēt jau izdotas licences, tiesas darbi būs, un visticamāk, rīgas dome zaudēs, ja nonāks līdz eiropas tiesai. kas maksās zaudējumus? atkal nodokļu maksātāji par kārtējo politiķu nepārdomāto lēmumu, kā par kariņa grīnberga lietu? likvidējiet vai nelikvidējiet tās zāles, es nespēlēju un man viņas pie kājas, bet esiet tik laipni un uzņemieties materiālo atbildību no SAVAS kabatas par potenciālajām sekām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas