Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas dome pieņēmusi dāvinājumā no Maxima akcionāriem daļu teritorijas Zolitūdes traģēdijas vietā

Rīgas dome otrdien pieņēma lēmumu pieņemt dāvinājumā no SIA Tineo tam piederošās teritorijas domājamās daļas Zolitūdes traģēdijas vietā.

SIA Tineo pieder 70% domājamo daļu no Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, esošā īpašuma - autostāvvietas laukums, neliela telpa apakšzemes autostāvvietā un teritorija, kurā iepriekš atradās lielveikals.

Tuvāko dienu laikā tiks sagatavots un parakstīts dāvinājuma darījuma līgums.

Izdevumus par dāvinājuma līguma un nostiprinājuma lūgumu noformēšanu un nostiprināšanu zemesgrāmatā, tostarp kancelejas nodevu, samaksās Rīgas pilsētas pašvaldība. Domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) skaidroja, ka šīs izmaksas nepārsniegs 2000 eiro.

Noslēdzot līgumu, īpašums nonāks domes Īpašuma departamenta valdījumā.

Kā ziņots, SIA Tineo jūlija beigās piedāvāja Rīgas pašvaldībai atsavināt tam piederošās īpašuma daļas Priedaines ielā 20. Izvērtējot juridiskos aspektus, Rīgas domes Īpašuma departaments nolēma piedāvājumam piekrist.

Jau ziņots, ka uz nākamo Zolitūdes traģēdijas gadadienu traģēdijas vietā plānots izveidot pagaidu memoriālu upuru piemiņai.

Par to, kāds memoriāls izskatīsies, vēl notiks pārrunas ar biedrības Zolitūde 21.11. pārstāvjiem. Tas būs pagaidu līdz brīdim, kad Rīgas pašvaldības īpašumā nonāks visa teritorija Priedaines ielā 20. Pašlaik 30% domājamo daļu vēl pieder SIA Homburg Zolitude.

Kā žurnālistiem apliecināja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), pašvaldība nu jau kā teritorijas kopīpašniece meklēs veidus, kā ar Homburg Zolitude vienoties par viņu īpašumā esošo daļu pārņemšanu, kā arī tiesiskā ceļā vienoties par Homburg Zolitude piederošās daudzdzīvokļu mājas demontāžu. To pašvaldība gatava nojaukt par saviem līdzekļiem.

Sabiedrībai no pašvaldības puses jau piedāvāts zemesgabalu maiņas darījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas