Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Rīgas dome tērē 10 000 latu publiskās slidotavas noformēšanai

Lai arī šogad Rīgas domes tēriņi publiskās slidotavas ierīkošanai ir gandrīz četras reizes mazāki nekā pērn – 24 000 latu, projekta tāme joprojām vieš aizdomas par uzpūstām cenām, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā Personīga.

Šogad Rīgas dome atteicās no ieceres izveidot publisko slidotavu pie Rātsnama un nolēma atbalstīt firmu Sportland. Firma jau pērnā gada sākumā bija gatava pati ieguldīt un izveidot publisku slidotavu Uzvaras parkā. 

Tādēļ šogad Sportland, kura bizness ir slidu noma, bija priecīga par Rīgas domes negaidīto labvēlību, piešķirot bez konkursa 14 tūkstošus līdzfinansējumu slidotavai un vēl 10 467 latu slidotavas noformējumam. No noformējumam paredzētās naudas visdārgākā pozīcija tāmē ir gaismas segmentu izgatavošana nomas punktiem – 3240 latu. Plus vēl 2000 latu gaismas segmentu izgatavošanai slidotavas bortiem. 

"Man nāk [prātā] salīdzinājums – es varētu ieiet Cenu klubā un to visu nopirkt. Es iztērētu varbūt 1500 latus, ar transportu aizvedot to visu un plus darbs, protams," raidījumam lēsa Baltijas izklaides aģentūras pārstāvis Andris Jēkabsons. Viņš arī norādīja: "Neņemos spriest par to, kur viņas [lampiņas] ražotas. Varbūt tās ir ražotas Vācijā, īpašs roku darbs, tikpat labi varbūt Ķīnā, varbūt tepat Latvijā. Tas varētu iespaidot cenu, bet, kas saistās ar to kopējo - 10 000 latu, man gribētos apšaubīt."

Arī Rūdis Pūķītis, kurš kopā ar kolēģiem Staro Rīga laikā pilsētas kanālā izveidoja gaismas instalāciju par 250 latiem, uzskata, ka pašvaldības nauda kārtējo reizi izsaimniekota. "10 tūkstoši ... es pat nezinu kādam tam objektam jābūt," spriež R.Pūķītis.  

Sportland apgalvo, ka tāmi sagatavojis Rīgas domes nozīmētais mākslinieks. Sākotnēji nekāda slidotavas noformēšana vispār nav bijusi paredzēta. Tomēr pēc pašvaldības Kultūras un sporta departamenta iniciatīvas nolemts iepirkt dārgās lampiņas. Uz jautājumu, kur lampiņas nopirktas, mākslinieks un tāmes sastādītājs Visvaldis Asaris norādīja: "Cenu klubā es pirku viņas."

Lēmumu par naudas piešķiršanu slidotavas noformējumam parakstījis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis. Komentārus par slidotavas noformējumu viņš Nekā Personīga sniegt nevēlējās.

Arī iepriekšējos gados Rīgas domes pieredze ar publiskajām slidotavām bijusi bēdīga. 2010. gada ziemā pašvaldība uzticēja slidotavas izveidi firmai Ice System un Mārtiņam Arājam. Slidotava strādāja trīs mēnešus. Tās tāme - 111 tūkstoši latu. Tāmē krīzes laikam ļoti labas algas - tehniskajam producentam 7200 lati, producenta asistentam - 4350 lati, audio producentam 6030 lati, uzbūves inženierim 10 570 lati. No pašvaldības par slidotavu tika samaksāti 69 tūkstoši.

Gadu vēlāk Rīgas dome par to pašu slidotavu pie Strēlnieku pieminekļa no pašvaldības budžeta samaksāja jau 80 tūkstošus. Šoreiz prasītā nauda tāmē no algām bija rupji pārlikta uz tehniskajām izmaksām. Tā par iekārtu amortizāciju firma Ice System prasīja 34 tūkstošus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas