Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas domes opozīcija nolēmusi rosināt abu vicemēru atstādināšanu no amatiem

Rīgas domes opozīcijas partijas nolēmušas rosināt abu vicemēru - Annas Vladovas (S) un Druvja Kleina - atstādināšanu no amatiem, aģentūrai LETA pastāstīja partijas Latvijas attīstībai frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

Viņš stāstīja, ka opozicionāri šodien sanākuši kopā, lai apspriestu koalīcijā notiekošos procesus, kā rezultātā vienojušies, ka uzsāks parakstu vākšanu par abu vicemēru atstādināšanu, lai gadījumā, ja Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) zaudē amatu - neviens no viņiem nepaliek kā vietas izpildītājs.

Pēc Zepa teiktā, ja domei nebūs ne mēra, ne vicemēra, tehniskās dabas jautājumi būs jālemj izpilddirektoram, savukārt komiteju darbs noritēs kā līdz šim. Tikmēr domes sēdes sasaukt varēs ne mazāk kā 20 deputāti un sēdes vadītājs būs tas, kurš pirmais būs parakstījies par sēdes sasaukšanu.

Zeps sacīja, ka par Vladovas atstādināšanu opozīcijai "paraksti stāv plauktā" vēl kopš iepriekšējās reizes, kad šķobījās koalīcijas sastāvs. Tikmēr par Kleinu paraksti vēl tiekot vākti. Pagaidām opozicionāri gan vēl nav izlēmuši, kad un kādā secībā varētu pieprasījumus iesniegt.

Saskaņā ar likumu, sēde par vicemēra atstādināšanu jāsasauc trīs dienu laikā pēc pieprasījuma iesniegšanas. Tas nozīmē, ka domniekiem ir iespēja atlaist vicemērus vēl pirms mēra, jo par mēra posteni jautājums jāizlemj divu nedēļu laikā. 

To, kā viņi rīkotos, kad būtu jālemj par Burova gāšanu, opozīcija vēl neesot izlēmusi.

Patlaban opozīcijai kopā ar Neatkarīgo deputātu frakciju ir 28 balsis, taču, lai kāds no vadības zaudētu amatu - nepieciešama vismaz 31 balss.

Kā ziņots, partijas Saskaņa un deputātu bloka Rīgai Rīgas domes politiķi uzstāj uz pašvaldības vadītāja Oļega Burova (GKR) nomaiņu. Deputātu bloks un partijas Saskaņa domes frakcija vienojušies aicināt koalīcijas partnerus - GKR deputātus - lemt par mēra nomaiņu, jo domnieki nespējot sastrādāties ar Burovu.

Galvenās nesaskaņas partneru vidū saistītas ar to, ka Burovs "vienpersoniski uzņēmies" koalīcijas vadību un lēmumu pieņemšanā nekonsultējas ar saviem partneriem.

Saskaņa un deputātu grupa Rīgai ir gatavi turpināt sadarbību ar GKR, paliekot koalīcijā.

Vadošie koalīcijas politiķi aģentūrai LETA atzina, ka Burovs ir "izcils profesionālis", tomēr viņam trūkstot politiskas pieredzes koalīcijas darba vadīšanā. 

Pats Burovs pagaidām neprognozē, kādu lēmumu varētu pieņemt viņa frakcijas biedri, lemjot par koalīcijas partneru aicinājumu nomainīt viņu mēra amatā.

Rīgas domes koalīciju patlaban veido Saskaņa, Gods kalpot Rīgai un deputātu bloks Rīgai!, kā arī domniece Baiba Broka. Kopumā koalīcijai ir 32 balsis.

Top komentāri

Jāzeps Nezeps
J
Šitais ir labākais gājiens pa visu laiku kopš Saskaņa ir pie stūres...
Neslāvs
N
Trieciet to noziedznieku bandu ellē! Ar visu broku un kleinu uz borģeli
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas