Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas dzīvoklī reģistrēts uzņēmums sola 40 miljonu eiro investīcijas Moldovas lidostā

Latvijā, kādā Rīgas dzīvoklī reģistrēts uzņēmums Polo invest pieteicies nomāt lidostu Moldovā, solot 40 miljonus eiro lielas investīcijas, lai gan nekad nav apgrozījis vairāk par dažiem tūkstošiem eiro, svētdien ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Raidījums atsaucas uz Moldovas žurnālistiem, kas izpētījuši, ka Moldovā uzradusies firma no Latvijas, kas grib nomāt lidostu, pretī solot 40 miljonu investīcijas un apjomīgus būvniecības darbus. Gada nogalē Moldovas mediji vēstīja, ka valdība plāno reanimēt lidostu, kas atrodas valsts ziemeļos 80 kilometru attālumā no robežas ar Ukrainu. To vietējā vara gribot izveidot par bāzi Eiropas zemo cenu aviokompānijām. Lauka vidū esošo veco skrejceļu iecerēts pagarināt, uzbūvēt modernu pasažieru termināli un četru zvaigžņu viesnīcu.

Kā norāda Nekā personīga, Polo Invest 2012.gada augustā nodibināja kāds 1991.gadā dzimis Kirils Sokolovs. Šo vairāk nekā četru gadu laikā firma ar kādu ievērojamu saimniecisko darbību nav izcēlusies. Un tai vairākkārt mainījušies īpašnieki un juridiskās adreses.

Sokolovs pirms diviem gadiem uzņēmumu esot pārdevis kādai Baltkrievijas , bet pagājušā gada jūlijā par firmas īpašnieku uz dažiem mēnešiem kļuva Sergejs Jareško. Raidījums skaidro, ka Jareško vārds iepriekš izskanējis saistībā ar skandālu par iespējamu naudas atmazgāšanu caur Rīgas Trasta komercbanku.

Pagājušā gada oktobrī Jareško Polo Invest nodevis tālāk - par tās īpašnieku kļuvis Moldovas pilsonis Vjačeslavs Likjorovs, bet par valdes locekli - kāds Dainis Rozenfelds, kura dzīvoklī Stabu ielā firma pārreģistrēta. Firmas pamatkapitāls ir 2800 eiro un tajā ir tikai viens darbinieks.

Ar Latviju Likjorova vārds līdz šim nav bijis saistīts, bet Moldovā Likjorovs esot labi pazīstam - viņš ir bijušais līderis prokrieviskajai kustībai Vienlīdzība un vadītāja vietnieks Moldovas krievu kopienas kongresam.

Moldovas žurnālistiem vietējais transporta un ceļu infrastruktūras ministrs Jurijs Kirinčuks Likjorova iesaistīšanos lidostas biznesā nekomentē. Kirinčuka vadītā ministrija gada nogalē patiešām esot saņēmusi šīs firmas piedāvājumu nomāt lidostu. Esot izpētīts firmas profils un secināts, ka tā ne ar kādu uzņēmējdarbību patlaban nenodarbojas. Tomēr firmas kontā pēc ministra teiktā esot konstatēti 4,5 miljoni dolāru. Vai un kur firma varētu atrast 40 miljonus, ko solīts investēt lidostā un vai kādi līgumi ar Latvijā reģistrēto firmu jau noslēgti, nav zināms. Moldovas transporta ministrija apgalvo, ka ne ar kādām finanšu saistībām valsts iesaistoties darījumā neriskējot.

Kā vēsta Nekā personīga, avio bizness Moldovā pēdējo gadu laikā pamazām nonācis izmanīgu biznesmeņu rokās. Galvaspilsētā Kišiņevā pirms trim gadiem starptautisko lidostu uz 49 gadiem nodeva koncesijā kādai firmai, kam arī šo gadu laikā jau trīs reizes nomainījušies īpašnieki. Patlaban galvenajā Moldovas lidlaukā par saimnieku kļuvis kāds pirms dažiem mēnešiem Kiprā dibināts ofšors. Kā izpētījuši Moldovas žurnālisti - ofšora Komaksavia Airport Invest Ltd vienīgais īpašnieks ir kāds 62 gadus vecs Maskavas iedzīvotājs Modris Kārkliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas