Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas pils Baltajā zālē atradīsies 99 166 eiro vērts flīģelis

Rīgas pils atjaunošanas padome lēmusi, ka Rīgas pils Baltajā zālē ir paredzēts noturēt augsta līmeņa reprezentablos pasākumus, tādēļ Valsts prezidenta kanceleja par 99 166 eiro iegādājusies flīģeli, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Kā liecina sarunu procedūras pamatojums, flīģelis šajā telpā ir viens no centrālajiem elementiem, līdz ar to esot bijis ļoti būtiski iegādāties un uzstādīt atbilstoša līmeņa mūzikas instrumentu.

Lai izvēlētos Rīgas pils Baltajai zālei atbilstošāko flīģeļa modeli Valsts prezidenta kanceleja ir aptaujājusi mūzikas jomas ekspertus, saņēmusi Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras vadītāja Jura Kalnciema, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslas fakultātes docenta, pianista, klavierspēles pasniedzēja un koncertmeistara Gļeba Beļajeva, komponista un pianista Ulda Marhilēviča ieteikumus Rīgas pils Baltajai zālei iegādāties Yamaha Music Europe GmBH piederošās ražotnes Boesendorfer flīģeli, kuras modelis ir 225.

Kā skaidrots pamatojumā, austriešu klavieru fabrika Boesendorfer, kas patlaban pieder Yamaha Music Europe GmbH, ir ar ļoti senām tradīcijām - tā dibināta 1812.gadā, tajā radīts instruments iederētos Rīgas pils Baltajā zālē.

"Rīgas pils vēsturiskās telpas ieskandinātu Eiropas mūzikas tradīcijas nesējs - "Boesendorfer" flīģelis," pausts pamatojumā.

Iepirkuma priekšmetu Boesendorfer flīģeli, ņemot vērā situāciju tirgū, varot nodrošināt tikai viens piegādātājs SIA RDL. Patlaban Latvijā neesot citu piegādātāju, kas pārdod Yamaha Music Europe GmbH pārstāvētos instrumentus.

Instrumenta cena ir aptuveni 130 000 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas