Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rīgas siltums prognozē, ka sezonas lielākie apkures rēķini ir jau aiz muguras

Siltuma patēriņu tiešā veidā ietekmē arī āra gaisa temperatūra, siltummezglā noteiktais temperatūras režīms, siltāka un ēkas tehniskais stāvoklis.”
AS „Rīgas siltums” prognozē, ka izrakstīto rēķinu summa par februārī patērēto siltumenerģiju vidēji varētu būt mazāka par 18,5% nekā janvārī.

AS „Rīgas siltums” valdes locekle Birute Krūze: „Arī nākamajiem mēnešiem prognoze ir visnotaļ cerīga – varam droši teikt, ka šīs apkures sezonas lielākie rēķini ir aiz muguras, pateicoties prognozētajai lētākajai siltuma cenai martā un aprīlī, jo samazinājās dabasgāzes cena, turklāt sagaidāmi arī siltāki laika apstākļi.

Izvērtējot siltuma cenas samazinājumu un prognozētos laika apstākļus šomēnes, varam sniegt pozitīvu prognozi par siltuma rēķiniem februārī, kuri varētu būt ievērojami mazāki, pat par 18,5% mazāki, salīdzinot ar janvāri.


Pēc sinoptiķu prognozēm februārī vidējā āra gaisa temperatūra varētu būt -3,20C (mīnus trīs, komats, divi grādi), kas, salīdzinot ar janvāri varētu būt par 2,1 grādu siltāka. Turklāt šis mēnesis ir par trim dienām īsāks. Siltumenerģijas tarifs februārī ir 42,81 Ls/MWh (bez PVN), kas ir par 4,4% mazāks, nekā janvārī.

Dabasgāzes tirdzniecības cena šomēnes ir 210 Ls/tūkst.nm3, šāda cena prognozēta arī martā un aprīlī. Tādējādi sagaidāmā siltumenerģijas cena martā un aprīlī būs 42,81 Ls/MWh.

Lai samazinātu patērētās siltumenerģijas daudzumu, AS „Rīgas siltums” aicina pievērst uzmanību siltuma lietderīgai izmantošanai un atgādina par individuālo siltummezglu regulēšanas iespējām, kas ir izbūvēti gandrīz visos Rīgas namos.

Uzņēmums aicina – pārkures vai nepietiekamas apkures temperatūras gadījumā iedzīvotājus zvanīt uz AS Rīgas siltums bezmaksas diennakts klientu palīdzības tālruni 80000090.

Siltummezgli strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt apkures sistēmas un karstā ūdens temperatūru atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Siltummezglā iespējams regulēt nepieciešamo apkures un karstā ūdens temperatūras režīmu noteiktam laika periodam – diennaktij, nedēļai, atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai. Tāpēc, lai siltums tiktu lietderīgi izmantots, nepieļautu dzīvokļos, piemēram, pārkuri, mudinām aktīvi iesaistīties un izmantot individuālo siltummezglu regulēšanas iespējas.

Vēlamo karstā ūdens un apkures sistēmas temperatūru nosaka dzīvokļu īpašnieki. Atbilstoši dzīvokļu īpašnieku pieņemtajam lēmumam, ēkas pārvaldnieks vai ēkas apkalpojošais personāls iestata izvēlētos parametrus ēkas siltummezglā.

AS „Rīgas siltums” papildu atgādina, ka apkures parametru samazināšana individuālajos siltummezglos par 1 grādu, ļauj ietaupīt ap 5% no apkures izmaksām.

Apkures izmaksas ir zemākas līdz pat 50% mājās, kurās kompleksi veikti energoefektivitātes paaugstinoši pasākumi - norobežojošo konstrukciju siltināšana, logu nomaiņa, rekuperatīvās ventilācijas sistēmas izveide, apkures un karstā ūdens sistēmu renovācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas