Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: Latvija augstu novērtē Kostarikas stingro nostāju pret Krievijas iebrukumu Ukrainā

Latvija augsti novērtē Kostarikas stingro nostāju, nosodot Krievijas neizprovocētu un nepamatotu pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, un Kostarikas pastāvīgo atbalstu Ukrainai starptautiskajos forumos, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī uzņēma Kostarikas prezidentu Rodrigo Čavesu-Roblesu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, Latvijas valsts pirmā persona akcentēja, ka Krievija ir samīdījusi starptautiskās normas un neatgriezeniski mainījusi stratēģisko drošības vidi.

"Tās militārā spēka pielietošana pret suverēnu valsti ir nepieņemama. Krievijas agresijas ģeopolitiskās, ekonomiskās un humānās sekas ir jūtamas visā pasaulē. Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu un katras suverēnas nācijas tiesības pašai noteikt savu nākotni," pauda Rinkēvičs.

Tikšanās laikā Latvijas prezidents izteica interesi pastiprināt sadarbību ar Kostariku kā līdzīgi domājošu partneri divpusējā, reģionālā un daudzpusējā diplomātijā, piemēram, sadarbība daudzpusējos formātos ANO ir būtiska, lai risinātu tādus jautājumus kā klimata pārmaiņas, demokrātisko vērtību aizsardzību un ilgtspējīgu attīstību.

Sarunā Rinkēvičs atzinīgi vērtēja sadarbības intensifikāciju, kas notiek Eiropas Savienības (ES)- Latīņamerikas un Karību valstu kopienas un ES un Centrālamerikas dialoga ietvaros. Tas ir līdzīgi domājošs reģions, kam ir kopīga pieeja uz noteikumiem balstītai starptautiskajai kārtībai un kas piedāvā abpusēji izdevīgas iespējas tirdzniecībai.

Latvijas un Kostarikas diplomātiskās attiecības nodibinātas 2003.gada 15.maijā. Kostarikas prezidents Čavess-Robless ir amatā kopš 2022.gada 8.maija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas