Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Robežsardze divus desmitiem gadu vecus helikopterus aizstās ar jauniem

Trešdien, 27.decembrī, Valsts robežsardzē tika noslēgts līgums ar uzņēmumu Leonardo - Società per azioni (Leonardo S.p.a.) par divu helikopteru iegādi, vēsta robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Līguma realizācijas rezultātā Valsts robežsardze nodrošinās helikopteru parka atjaunošanu, aizstājot divus Agusta Bell 206B helikopterus, kuri ražoti 1974. un 1980.gadā, ar diviem viendzinēja vieglās klases helikopteriem.

Ar Ministru kabineta 2017.gada 12.decembra rīkojumu Nr. 712 Par Iekšlietu ministrijas ilgtermiņa saistībām gaisa kuģu parka atjaunošanai piešķirtā finansējuma ietvaros ir plānots apmācīt helikoptera pilotus, aviācijas inženiertehnisko personālu un 2019.gadā piegādāt divus jaunus helikopterus AW 119 Kx. Jaunie helikopteri AW 119 Kx ir sertificēti lidojumiem diennakts gaišajā un tumšajā laikā, paredzētais aprīkojums ļaus izmantot helikopterus meklēšanas, glābšanas, personāla transportēšanas, ugunsdzēsības operācijās, kā arī veikt cietušo personu evakuāciju.

2017.gada 15.novembrī noslēdzās konkursa procedūra ar sarunām Viendzinēja vieglās klases helikopteru (tostarp speciālā aprīkojuma) piegāde, kā arī pilotu un inženiertehniskā personāla speciālās apmācības (iepirkuma identifikācijas Nr.VRS/2017/30/AVP). Iepirkuma procedūras rezultātā par izdevīgāko tika atzīts Leonardo S.p.a. piedāvājums.

Valsts robežsardzes aviācija tiek izmantota kā efektīvs instruments nelegālās imigrācijas, akcīzes preču nelegālās pārvietošanas un citu valsts robežas drošības apdraudējumu novēršanai, Iekšlietu ministrijas tiesībsargājošo un citu  Latvijas Republikas valsts iestāžu darbības atbalstam.

Valsts robežsardzes helikopteri tiek izmantoti valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma kontrolei, valsts robežas jūrā, teritoriālās jūras un iekšējo ūdeņu uzraudzībai, robežpārkāpēju meklēšanai, vajāšanai, aizturēšanai un pārvietošanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas