Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ropažu novada iedzīvotāji iebilst pret aizturēto ārzemnieku centra izbūvi Muceniekos

Muceniekos ir plānots rekonstruēt divas ēkas aizturētu ārzemnieku izmitināšanas centra vajadzībām un iežogot šo teritoriju.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, Ropažu novada iedzīvotāji iebilst pret aizturēto ārzemnieku centra izbūvi Muceniekos. Pašvaldība piekrīt Mucenieku iedzīvotāju paustajam viedoklim, ka aizturēto ārzemnieku centra būvniecība Mucenieku ciemā ir projekts, kas būtiski var ietekmēt ciema iedzīvotājus un ciema attīstības iespējas.

Pašvaldība ir šo jautājumu pārrunājusi ar iedzīvotājiem un, ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumu rīkot publisko apspriešanu par šāda tipa ēkas būvniecību, ir informējusi iedzīvotājus gan par kārtību, gan par to, kādos jautājumos pašvaldība ir tiesīga rīkot publiskās apspriešanas. Saskaņā ar Pašvaldības nolikumu dome par publiskās apspriešanas rīkošanu lemj ne vēlāk kā mēnesi pēc šādas iniciatīvas saņemšanas, kuru ierosinājuši ne mazāk kā 5% attiecīgās teritorijas iedzīvotāju.

Gadījumā, ja iedzīvotāji savāks attiecīgos 5% teritorijas iedzīvotāju parakstu par publiskās apspriešanas rīkošanu, dome lems par tās rīkošanu.

Kā ziņots, 5.februārī no Grieķijas Latvijā nogādāti pirmie patvēruma meklētāji - pārvietotas sešas personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība saskaņā ar Eiropas Savienības pārvietošanas programmu, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija. Personas ieradās Latvijā vēlā piektdienas vakarā, neilgi pirms pusnakts un patlaban atrodas Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos.

Latvija divu gadu laikā apņēmusies no Grieķijas un Itālijas uzņemt 531 patvēruma meklētāju, kas sākotnēji uzturēsies Muceniekos. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā, šķērsojot valsts austrumu robežu, ikdienā iekļūst nelegālie imigranti, no kuriem daļa pieprasa patvērumu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas