Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ropažu pašvaldībā nav skaidrs, kāpēc lūgts izvērtēt bāriņtiesas darbinieku atbilstību amatiem

Ropažu novada pašvaldībai nav saprotams, kāpēc Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) izplatījusi informāciju par nepieciešamību izvērtēt Ropažu bāriņtiesas darbinieku atbilstību amatiem, informē pašvaldības administrācijas vadītāja Signe Grūbe.

Šī gada 11.jūnijā VBTAI pārstāvji veica pārbaudi Ropažu novada bāriņtiesā. Tās laikā tika konstatēts, ka 2014.gada 9.decembra pārbaudē konstatētie trūkumi ir novērsti, un vienlaikus uzdots bāriņtiesai novērst jūnija pārbaudes laikā konstatētās nepilnības un līdz 17.augustam informēt par to VBTAI.

"Tas tika izdarīts, līdz ar to nav saprotams, kādēļ no VBTAI puses 18.augsutā publiski tiek izplatīta šāda informācija. Vienlaicīgi vēršam uzmanību, ka no 23.aprīļa Ropažu novada pašvaldībā ir daļēji mainījies bāriņtiesas sastāvs, tādēļ ir pāragri sniegt tās darba izvērtējumu," pauž Grūbe.

Lai rūpīgi izvērtētu VBTAI pārbaudēs konstatētās nepilnības un Bāriņtiesas darbības to novēršanai, Ropažu novada pašvaldība iepazīsies ar pieejamo dokumentāciju un uzklausīs Bāriņtiesas vadītājas skaidrojumu. Ropažu novada vadība arī aicinās VBTAI pārstāvjus tikties klātienē, lai pārrunātu pašreizējo situāciju un vienotos par iespējamiem sadarbības modeļiem nākotnē un uzlabotu bāriņtiesas darbu.

Jau ziņots, ka izvērtēt bāriņtiesu darbinieku atbilstību amatiem lūgts Ropažu, Ikšķiles, Vecpiebalgas, Ogres un Aizputes novadu domēm, aģentūrai LETA atklāja VBTAI Bāriņtiesu un audžuģimeņu departamenta direktore Valentīna Gluščenko.

VBTAI pārstāve pastāstīja, ka pie Ropažu novada domes par Ropažu novada bāriņtiesu VBTAI šogad vērsusies jau divreiz. Pie Ogres novada domes inspekcija vērsusies par Ogres novada pagastu bāriņtiesu, bet pie Aizputes novada domes VBTAI vērsusies par divām tās bāriņtiesām - Aizputes bāriņtiesu un Kalvenes bāriņtiesu.

Gluščenko stāstīja, ka iemesli, kāpēc VBTAI vērsusies pie novadu domēm, ir dažādi. "Ir bāriņtiesas, kur kādas konkrētas lietas kontekstā ir lūgts izvērtēt, un ir bāriņtiesas, kurām pēc atkārtotām VBTAI kompleksajām pārbaudēm nav novēroti uzlabojumi," sacīja Gluščenko.

Viņa minēja, ka pēc atkārtotām pārbaudēm uzlabojumi nav konstatēti Vecpiebalgas novada bāriņtiesā. Šīs bāriņtiesas darbinieku darbu lūgts izvērtēt arī iepriekš, tomēr tad pienākusi atbilde, ka iestādes vadītāja var turpināt darbu.

Gluščenko arī skaidroja, ka vēršanās pie pašvaldības ir VBTAI vienīgais instruments, kā izvērtēt bāriņtiesu darbinieku atbilstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas