Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rosina apsūdzēt jaunieti, kurš internetā publicējis viltus ziņas par Covid-19 izplatību Cēsīs

Valsts policija rosinājusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūrai par huligānismu sākt kriminālvajāšanu pret kādu jaunieti, kurš internetā publicējis viltus ziņas, tostarp par it kā Covid-19 izplatību Cēsīs, aģentūru LETA informēja policijā.

Likumsargi šogad februārī paziņoja, ka kāda persona interneta vietnē apzināti izplata ar drošības apdraudējumu saistītas nepatiesas ziņas, proti, interneta vietnē www.aumytests.net tika publicētas vairākas viltus ziņas.

Persona interneta vietnē bija uzrakstījusi, ka "Cēsīs reģistrēti pirmie koronavīrusu inficēšanās gadījumi; cilvēkus lūdz uzmanīties!", kas izraisīja plašu sabiedrisko rezonansi un ietekmēja valsts un pašvaldību iestāžu darbu.

Minētie apgalvojumi neatbilda patiesībai, jo konkrētajā periodā oficiāli netika reģistrēts neviens saslimšanas gadījums. Valsts policija norāda, ka minētās viltus ziņas, kas bija saistītas ar veselības drošības apdraudējumu, sabiedrībā radīja būtisku satraukumu un nedrošības sajūtu, kā arī traucēja valsts un pašvaldību iestāžu darbu veselības aizsardzības jomā.

Kriminālprocesā tika veiktas procesuālās darbības, kā arī īstenota starptautiskā sadarbība ar ārvalstu kompetentajām iestādēm. Tā rezultātā ātri izdevās lokalizēt vietnes reģistrāciju, servera atrašanās vietu un citu informāciju, kas ļāva identificēt un lokalizēt šo viltus ziņu autoru, skaidroja likumsargi.

Izmeklēšanas laikā likumsargi aizturēja 2001.gadā dzimušu jaunieti, kurš bija veicis minētās noziedzīgās darbības, proti, izveidojis viltus ziņas un izvietojis tās interneta vietnē. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par krāpšanu internetā.

Krimināllikums par huligānismu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Top komentāri

ta nu gan
t
Patiesības ministrija! Jums tiešām apsūdzēt vairs nav par ko? Apsūdzēt par OIK zarna par tievu, bet tos, kas internetā aicinājuši "uzmanīties no saslimšanas", tur jūs varoņi.
?
?
Man prātā kāda cita viltus ziņa. Tikko oficiāli paziņots un atrodams galvenajos ziņu saitos, ka ķīnieši saskaitījuši 30 kroņa mutācijas jeb t.s. celmus. Redziet - parasts koronavīruss var mutēt tikai reizes 1000 lēnāk. Kas tad ir patiesībā, ja tā nav parasta slimība, ko?
tik tiešām
t
Kad beidzot būs vakcīna pret šo bīstamo Ķīnas vīrusu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas