Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RPP ekipāžu ar auto taranē 2,53 promiļu reibumā

Ceturtdien, 29.aprīlī, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) automašīnā ar Mercedes-Benz spēkratu ietriecies vīrietis 2,53 promiļu reibumā bez autovadītāja tiesībām, aģentūru LETA informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

RPP Ziemeļu pārvaldes darbinieki uz policijas telpām no Kundziņsalas veduši kādu pārmēru iereibušu vīrieti, kurš bija aizmidzis uz ielas, taču netālu no galamērķa policijas busiņā ietriekusies Mercedes-Benz automašīna. Sadursme notika brīdī, kad Mercedes-Benz vadītājs, braucot pagriezienā, iebrauca pretējā braukšanas joslā. Ņemot vērā, ka ātrums nebija liels, arī sadursme nav bijusi spēcīga.

Uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, lai pārbaudītu aizturētā un negadījumā iesaistīto veselību. Tāpat tika izsaukta Valsts policijas Ceļu policija. Uzsākot sarunu ar Mercedes-Benz vadītāju, kārtības sargs noskaidrojis, ka vīrietis nav ieguvis tiesības, lai piedalītos ceļu satiksmē. Tāpat no autovadītāja bija jūtama spēcīga alkohola smaka, lai gan vadītājs teicās izdzēris "vien divus aliņus".

Kamēr tika skaidroti visi notikušā apstākļi un, kad mediķi bija apstiprinājuši, ka iepriekš aizturētajam policijas pasažierim viss ir kārtībā, kārtības sargi nolēma kungu no Kundziņsalas nogādāt mājās, savukārt 38 gadus vecais sadursmes izraisītājs tika aizturēts. Vēlāk Ceļu policijas darbinieki noskaidroja, ka autovadītāja izelpā tika konstatētas 2,53 promiles alkohola.

Par automašīnas vadīšanu reibumā bez tiesībām ir kriminālatbildība un maksimālais sods ir brīvības atņemšana līdz vienam gadam, kā arī liegums iegūt autovadītājas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Pēc negadījuma viens no policistiem sajutis sāpes mugurā, tādēļ devās uz pārbaudēm slimnīcā. Ja izrādīsies, ka policists sadursmes dēļ guvis traumu, tad sekas dzērušajam vadītājam būs smagākas, uzsvēra Sadovskis.

Top komentāri

Rppietis
R
Nosimulēja lai merša vadītāju varētu izjāt pēc max programmas
Jop!
J
Vēlāk Ceļu policijas darbinieki noskaidroja...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas