Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

RSU profesors Aigars Pētersons saņems Stradiņa balvu par sasniegumiem bērnu ķirurģijā

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā ceturtdien, 12.maijā, plkst.16 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesors Aigars Pētersons saņems Stradiņa balvu par sasniegumiem bērnu ķirurģijā, aģentūru LETA informēja RSU Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers.

Balvas pasniegšanas uzrunā profesors pievērsīsies sarežģītākajam bērnu ķirurģijas aspektam - jaundzimušo ķirurģijai, kas ietver pirmās 28 bērna dzīves dienas. Vissarežģītākās ir barības vada problēmas, statistika par operācijas veiksmīgi pārcietušajiem mazuļiem ir viens no rādītājiem, pēc kuriem var vērtēt bērnu ķirurģijas kvalitāti valstī.

"Šī balva ir izcila atzinība visai bērnu ķirurģijas nozarei. 1965.gadā, kad Latvijā pēc barības vada operācijas izdzīvoja pirmais mazulis, no vadošajām klīnikām bijām atpalikuši par vairākām desmitgadēm. Patlaban Latvija sasniegusi tādu attīstīto valstu līmeni kā Zviedrija, Somija, Vācija vai ASV - no operētajiem bērniem izdzīvo 90%-95%," norāda Pētersons.

Pētersons ir 420 zinātnisku publikāciju un četru izgudrojumu autors. Šobrīd viņš lasa lekcijas un vada praktiskās nodarbības RSU studentiem un rezidentiem. Kopš 1997.gada vada Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu ķirurģijas klīniku. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas