Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

RSU sāk pētījumus par Covid-19

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) zinātnieki uzsākuši pētījumus par slimību Covid-19. Pētnieku mērķis ir noskaidrot, kā tieši cilvēka organisms cīnās pret koronavīrusa SARS-CoV-2 izraisīto slimību Covid-19, portālam Diena.lv pavēstīja RSU pārstāvji.

Pētījumu rezultātā zinātnieki noskaidros, kādi cilvēka paša faktori varētu ietekmēt vīrusa izpausmes organismā, cik ilgi vīruss saglabājas slimnieka ķermenī, kādos veidos tas izdalās no organisma, kā arī to, kā uz vīrusa klātbūtni reaģē cilvēka imūnā sistēma. Šie pētījumi palīdzēs izzināt vīrusa dabu, un kāpēc dažādiem cilvēkiem infekcijas slimība izpaužas dažādi (slimības smagums), skaidro RSU pārstāvji.

RSU sadarbībā ar Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru un citām Latvijas zinātniskām iestādēm veidos kopīgu Covid-19 izpētes platformu, lai ar saviem pētījumiem ieliktu artavu kopīgā cīņā pret šo slimību.

RSU ir gatava arī finansēt šo izpēti no pašu pelnītajiem līdzekļiem, lai pētnieki nekavējoties varētu uzsākt darbu.

Viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem pētījumu sekmīgai veikšanai ir piekļuve pacientu datiem par slimības gaitu un to dažādiem paraugiem, uzsvērts universitātes paziņojumā. RSU cer, ka kopīgiem spēkiem platformas ietvaros izdosies atrisināt ar to saistītos juridiskos un tehniskos jautājumus.

RSU ir ilggadēja un bagāta pieredze pētījumu veikšanā medicīnā un veselības aprūpes nozarē, to skaitā infektoloģijā, virusoloģijā un epidemioloģijā. RSU rīcībā ir arī atbilstoša zinātnes infrastruktūra vīrusu pētniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas