Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

SAB nepiešķir Gobzemam pielaidi valsts noslēpumam

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) Saeimas deputātam Aldim Gobzemam atteicis piešķirt pielaidi valsts noslēpumam, sociālajā tīklā Facebook vēsta pats deputāts.

SAB nekad oficiāli publiski neatklāj precīzus iemeslus, kāpēc personām pielaide tiek atteikta. Pats deputāts apgalvo, ka pielaide atteikta, jo viņš Facebook publicējis zemesgrāmatu izdruku par premjerministra Krišjāņa Kariņa ģimenes darījumiem ar kino Pionieris un Kipras ofšoriem.

Tāpat deputāts apgalvo, ka pielaide atteikta, jo viņš Facebook ievietojis ziņu, ka advokāta Romualda Vonsoviča birojā iegājis portāla Delfi redaktors Ingus Bērziņš.

"Neesmu bijis likumpaklausīgs un esmu cīnījies par savām tiesībām, pieprasot Valsts ieņēmumu dienestam sniegt precizējumu, kas no manis tieši ir ticis prasīts," kā trešo iemeslu pielaides nepiešķiršanai minējis deputāts.

Politiķis arī šodien sola publiski atklāt informāciju par to, "vai varētu būt tā, ka kāds specdienesta vadītājs ārpus savas dzīvesvietas redzēts smagā alkohola reibumā".

Gobzems jau pagājušajā nedēļā paziņoja ka viņam neesot ilūziju par pozitīvu SAB lēmumu, tāpēc šo lēmumu viņš gatavojas pārsūdzēt. Likums paredz, ka persona šādu lēmumu var apstrīdēt ģenerālprokuroram 14 dienu laikā no tā paziņošanas dienas. Savukārt ģenerālprokurora lēmumu 14 dienu laikā no tā paziņošanas dienas persona var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā. Lēmuma apstrīdēšana un pārsūdzēšana neaptur tā darbību.

Gobzems aprīlī bijis uzaicināts uz interviju SAB saistībā ar jautājumu par pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam, sociālajā tīklā Facebook ierakstījis politiķis.

Deputāts iepriekš pretendējis uz valdības vadītāja amatu, un valdības veidošanas procesā vairāki politiķi apšaubīja, vai Gobzems spēs saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Top komentāri

Gobzems ir spitālība un tārpi
G
šīs valsts ķermenī, un kamēr šis nelietis nebūs uz pekli aizmēzts, daudz ļauna un riebīga vēl izdarīs... Gobzemis ir visa ļaunuma un nelietību IEMIESOJUMS.
nevaru sagaidīt
n
Kas šis negodīgais advokātelis beidzot pildīs savu solījumu un vāksies prom no Latvijas? Varbūt karavīrus - armiju paaicināt palīgā? Tāpat kā viņš solīja saukt armiju palīgā, lai kļūtu par premjeru.....
pareizi
p
Nu ir labi ka tā, bet vispār Gobzemam ir jātur solījums un jābrauc projām, tālu, tālu.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas