Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Sabiedrībā zināmi cilvēki aicina amatpersonas atlikt eiro ieviešanu un rīkot referendumu

Vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki nosūtījuši vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, lūdzot atlikt valsts virzību uz eiro un sarīkot tautas nobalsošanu jautājumā par nacionālās valūtas saglabāšanu vai aizstāšanu ar eiro,  informēja organizācijas _Par latu pret eiro _pārstāvis Jānis Sils.

"Latvija kā nacionāla valsts kalpo savam mērķim vienīgi tad, ja tiek īstenotas tautas intereses. Savukārt tautas intereses vislabāk ir noskaidrot, ļaujot izteikties un izlemt pilsoņiem – tautai pašai," rakstīts vēstulē.

Vēstuli parakstījuši jurists Aivars Borovkovs, mūziķis Kaspars Dimiters, žurnālists Roberts Klimovičs, valodnieks Jānis Kušķis, komponists Imants Kalniņš, žurnāliste Elita Veidemane, mūziķis Aivars Brīze, aktrise Zane Jančevska, žurnāliste Ērika Šmeļkova, tiesību zinātņu maģistrs Edvards Ratnieks, bijušais ilggadējais Hipotēku bankas vadītājs Inesis Feiferis, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis un citi.

Vēstulē tiek kritizēta valdības un Saeimas rīcība. "Lats ir ne tikai emocionāls Latvijas valstiskuma simbols, bet arī racionāls līdzeklis valsts rokās, ar kā palīdzību var īstenot tautsaimniecībā nepieciešamas reformas," rakstīts vēstulē.

Autori norāda, ka arguments, ka Latvijas iedzīvotāji par eiro ieviešanu nobalsoja reizē ar balsojumu par iestāšanos Eiropas Savienībā, neiztur kritiku. Tāpat eiro pretinieki atgādina, ka daudzas Eiropas Savienības dalībvalstis joprojām turpina saglabāt savu nacionālo valūtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas