Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Sabrukušajai Maxima pieguļošo jaunbūvi cerēja atpelnīt trīskārši

Novembrī traģiski sagruvušā lielveikala Maxima ēkai Rīgā, Priedaines ielā 20, pieguļošajā daudzstāvu jaunbūvē vairākos dzīvokļos bija sākti iekārtošanas darbi, liecina laikraksta Diena rīcībā nonākusī informācija. Dizaineri vairāku dzīvokļu nākamo īpašnieku uzdevumā nepabeigtajā ēkā izstrādājuši interjera projektus, pirmdien raksta laikraksts Diena.

Ēkas attīstītāja un īpašnieka SIA Homburg Zolitude pārstāve Rūta Grikmane šādu informāciju noliedz, sakot, ka interjers bijis izveidots tikai vienā dzīvoklī, ko rādīja iespējamiem pircējiem. Viņa atklāj, ka vairāki dzīvokļi bijuši rezervēti, taču uzreiz pēc traģēdijas visas rezervācijas tikušas atceltas un iemaksātā nauda pārskaitīta klientiem.

Divpadsmit stāvu jaunbūves projektam tika dots nosaukums Urbeto. Spāru svētki tajā notika pērnajā pavasarī, bet jaunbūves nodošana ekspluatācijā bija paredzēta šā gada maijā. Tajā izbūvēts 131 dzīvoklis - dominē divu un triju istabu apartamenti, taču ir arī vienistabas un četristabu dzīvokļi. Sagruvušā lielveikala pagrabā atradās pazemes autostāvvieta 133 automašīnām. Turpat bija izveidotas noliktavas telpas, kas ietilpušas katra dzīvokļa komplektācijā un cenā.

Jau celtniecības laikā vairākas bankas piedāvāja īpašus kreditēšanas nosacījumus dzīvokļu iegādei šajā kompleksā. Piemēram, Eesti Krediidipank piedāvāja finansēt līdz pat 85% darījuma summas, nepieprasot dzīvokļa vērtējumu. Īpašuma cena Urbeto projektā bija no 1200 eiro kvadrātmetrā, kas uz citu jauno projektu fona ar dārdzību neizceļas.

Jauno dzīvojamo projektu attīstītāju prakse paredz, ka, rezervējot īpašumu, tiek slēgts rezervācijas līgums un kā garantija tiek iemaksāti vidēji 10% īpašuma cenas. Rezervācijas līgums nākamajam dzīvokļa īpašniekam ļauj iekļūt telpās, veikt mērīšanu, lai, piemēram, pasūtītu mēbeles, taču liedz sākt labiekārtošanu.

Homburg grupas pārstāvis Joss Frujters iepriekš atzina, ka situācija ir sarežģīta: "Kurš gan gribētu dzīvot ēkā pašreizējā situācijā? Kad būsim pārliecinājušies, ka ēka nav bojāta un ir droša, mēģināsim rast sabiedrībai pieņemamu risinājumu. Ja izrādīsies, ka šī ēka ir bojāta, tad, protams, tā būs jānojauc."

Plašāk lasiet Kristīnas Putincevas rakstā Maijā bija jānodod ekspluatācijā pirmdienas, 13.janvāra, laikraksta Diena 6.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas