Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saeimā izveido izmeklēšanas komisiju arī par Citadeles pārdošanas darījumu

Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu par valstij piederošo 75% bankas Citadele akciju pārdošanas procesa virzību.

Komisija pievērsīsies arī šī darījuma pārdošanas cenas un tālākpārdošanas aizlieguma termiņa noteikšanas kritērijiem, akciju pārdošanas līgumā ietvertajiem noteikumiem, izdevumiem pārdošanas konsultantiem un sabiedrisko attiecību pakalpojumiem pārdošanas procesā, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienests.

Komisija izveidota uz 12 mēnešiem pēc 34 deputātu pieprasījuma.

Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir tiesības atbilstoši tam noteiktajam uzdevumam uzaicināt un uzklausīt jebkuru personu, tajā skaitā arī privātpersonu, un, ja nepieciešams, pieaicinot lietpratējus, izdarīt revīzijas valdības, pašvaldību un privātajās iestādēs un uzņēmumos, ja privātās iestādes un uzņēmumi tieši vai netieši saņem valsts pabalstus, kredītus vai pasūtījumus vai piedalās valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācijā.

Jau vēstīts, ka Privatizācijas aģentūras jaunieceltā valde trešdien, 5.novembrī, parakstīja līgumu par valstij piederošo bankas Citadele akciju pārdošanu 12 starptautisku investoru grupai un Ripplewood Advisors LLC par 74 miljoniem eiro.

PA un bankas Citadele vadība neprognozē būtiskas novirzes no bankas Citadele nosauktās pārdošanas cenas - 74 miljoniem eiro par 75% bankas kapitāldaļu, amatpersonas pavēstīja piektdien speciāli sasauktā preses konferencē.

Pārdošanas cena var gan palielināties, gan samazināties atkarībā no bankas finanšu rādītājiem līdz 2014.gada beigām, salīdzinot ar plānotajiem rādītājiem. Ja plānotais pašu kapitāls izrādīsies lielāks, valsts no bankas Citadele pārdošanas darījuma iegūs lielāku summu. Ja tas būs mazāks nekā iepriekš noteikts, samazināsies pārdošanas cena un par šo starpību investori palielinās bankas pamatkapitālu.

Ziņots arī, ka šonedēļ jau izveidota vēl viena parlamentārās izmeklēšanas komisja - par Zolitūdes Maxima traģēdijas izmeklēšanu.

Pēdējās Saeimās parlamentārās izmeklēšanas komisijas vairs netiek veidotas tik aktīvi kā pirms desmit gadiem un senāk, taču to gala ziņojumi reti kad izraisījuši plašāku rezonansi sabiedrībā. Arī mediju interese par to sēdēm nav liela.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas