Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saistībā ar gripas epidēmijas sākumu Stradiņa slimnīca ierobežo pacientu apmeklētāju plūsmu

Saistībā ar gripas epidēmijas sākumu Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) tiek ierobežoti pacientu apmeklējumi - tie iespējami, tikai iepriekš saskaņojot ar nodaļas personālu - ārstējošo ārstu, virsmāsu vai dežūrspeciālistu, aģentūru LETA informēja PSKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Janita Veinberga.

Turpmāk apmeklējumu atļauti, ievērojot vairākus nosacījumus. Proti, apmeklētājiem jāvalkā vienreizējās lietošanas ķirurģiskā sejas aizsargmaska vai FFP2/FFP3 respirators bez vārsta, apmeklētājiem, ieejot slimnīcā, palātā vai pacientu telpā, ir jāizmanto roku dezinfekcijas līdzeklis, kā arī apmeklētājiem jābūt bez jebkādiem elpceļu infekcijas simptomiem.

Tāpat pacientu piederīgo apmeklējumi ir atļauti laikā no plkst.14 līdz plkst.17, iepriekš pa nodaļas tālruni saskaņojot ar nodaļas personālu - darba laikā ar nodaļas virsārstu, ārstējošo ārstu vai virsmāsu, ārpus darba laika - ar dežūrspeciālistu.

Atsevišķos gadījumos, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai kādā no slimnīcas stacionārajām nodaļām, apmeklētāju plūsma var tikt slēgta. Gadījumos, kad nepieciešama pacienta piederīgo klātbūtne, piemēram, pacients ir smagā stāvoklī un tuvinieki vēlas atvadīties, var tikt noteikti apmeklēšanas ierobežojumu izņēmumi, iepriekš saskaņojot ar pacienta ārstējošo ārstu vai dežūrārstu.

Vienlaikus pacientiem iespējams nodot nepieciešamās lietas un preces slēgtā iepakojumā. Sūtījumu nodošana iespējama A korpusa informācijas punktā - darba dienās no plkst.7 līdz plkst.20, sestdienās no plkst.8 līdz plkst.18, svētdienās no plkst.9 līdz plkst.14.

Sūtījumus var nodot arī 25.korpusa reģistratūrā - darba dienās no plkst.7 līdz plkst.16, 32.korpusa informācijas punktā - darba dienās no plkst.8 līdz plkst.16, kā arī 15.korpusa informācijas punktā - katru dienu no plkst.8 līdz plkst.20.

Kā ziņots, Latvijā 8.decembrī sākusies gripas epidēmija.

Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati liecina, ka pacientu skaits ar aizdomām par gripu pieaudzis par 88,1% kopš novembra vidus, un vidēji valstī ir 64,9 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Divās monitoringa pilsētās šis rādītājs pārsniedzis epidēmijas slieksni - Rīgā tie bijuši 144,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, bet Jūrmalā fiksēti 125,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Pēdējo divu nedēļu laikā par 28,7% pieaudzis pacientu skaits, kuri vērsušies pēc medicīniskās palīdzības ar akūtiem augšējo elpceļu infekcijas simptomiem - no 1936,2 uz 100 000 iedzīvotājiem novembra vidū līdz 2492,7. Rīgā, Jēkabpilī un Valmierā šis rādītājs pārsniedz vidējo Latvijā un bija attiecīgi 3327,6 Rīgā, 2763,1 Jēkabpilī un 2626 Valmierā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas