Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Sāks apmācības diskriminācijas mazināšanai uzņēmumos un iestādēs

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) sāks mācību programmas Skatu punkti: ieguvumi apmācības, lai mazinātu diskrimināciju uzņēmumos, biedrībās, nodibinājumos, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, aģentūru LETA informēja Diskriminācijas novēršanas programmas koordinators Normunds Pīlips.

Viņš norādīja, ka apmācības ir tikai sākums mācību aktivitāšu Skatu punkti īstenošanai, kuras plānots īstenot līdz 2022.gada beigām. Lai īstenotu šīs aktivitātes, biedrības Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts un SIA Spring Valley speciālisti izstrādāja trīs mācību programmas, kurās dažādām darba devēju pārstāvju grupām būs iespēja palielināt izpratni un kompetenci par pretdiskriminācijas, dažādības vadības un iecietības jautājumiem, kā arī attīstīt prasmi izturēties bez aizspriedumiem pret citādo.

Pēc Pīlipa paustā, dažādās mācību programmas paredzētas dažādām mērķauditorijām. Piemēram, vienas dienas mācību programma Skatu punkti: ieguvumi būs domāta uzņēmumu augstākā līmeņa vadītājiem, bet trīs dienu mācību programma Skatu punkti: sadarbība - valsts pārvaldes vai pašvaldību iestāžu vadošām amatpersonām, biedrību vai nodibinājumu vadītājiem, uzņēmumu augstākā un vidējā līmeņa vadītājiem. Tāpat trīs dienu mācību programma Skatu punkti: cieņa paredzēta valsts pārvaldes vai pašvaldību iestāžu vai biedrību vai nodibinājumu un uzņēmumu darbiniekiem.

Nākamā gada janvāra pirmajā pusē paredzētas divas programmas Skatu punkti: ieguvumi mācības un mēneša otrajā pusē pirmās programmas Skatu punkti: Sadarbība mācības.

Izglītojoši pasākumi par sociālās iekļaušanas un diskriminācijas novēršanas jautājumiem tiek īstenoti SIF īstenotā projektā Dažādības veicināšana. Finansējums tika piešķirts no Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts budžeta.

Top komentāri

Kāpēc
K
nodokļos samaksātā nauda (10 MILJONI EUR) tiek izsaimniekota SIF izpriecās?
Opā!
O
Tā kā mums maksā mazas algas, bet priekšniecība sev grābj naudu ar lāpstām, diskriminācija ir, bet tā kā tas tuvākajā laikā nemainīsies, diskriminācija būs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas