Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sākts darbs pie dabas aizsardzības plānu izstrādes 15 teritorijām

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) ir sākusi darbu pie dabas aizsardzības plānu izstrādes 15 īpaši aizsargājamām dabas teritorijām, aģentūru LETA informēja DAP Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Inese Pabērza.

Dabas aizsardzības plāni tiek izstrādāti teritorijām Manģenes meži, Ziemupe, Zvārde, Jaunanna, Ukru gārša, Ances purvi un meži, Pilskalnes Siguldiņa un trīs aizsargājamo ainavu apvidiem Veclaicene, Augšzeme un Vecpiebalga.

Izstrādājot dabas aizsardzības plānus šīm teritorijām, notiks informatīvās sanāksmes, kurās interesenti tiks iepazīstināti ar plāna izstrādes mērķiem, pašu izstrādes procesu un plānotajām aktivitātēm. Aprīļa sākumā sanāksmes notiks par Kandavas, Kuldīgas un Ventspils novadu dabas parku Abavas senleja un dabas liegumiem Druviņu tīrelis, Pluču tīrelis, Nagļu un Ansiņu purvs un Maņģenes meži. Aprīļa beigās sanāksmes plānotas Alūksnes un Apes novados aizsargājamo ainavu apvidum Veclaicene un dabas liegumam Jaunanna, Saldus un Brocēnu novados dabas liegumam Zvārde, Auces un Tērvetes novados dabas liegumam Ukru gārša, Nīcas novadā dabas liegumam Bernāti un Pāvilostas novadā dabas liegumam Ziemupe.

Paralēli dabas aizsardzības plānu izstrādei DAP kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Telpiskās plānošanas departamentu sākusi koncepcijas un vadlīniju izstrādi, lai vienkāršotu dabas aizsardzības plānu integrāciju vietējos teritorijas plānojumos. Kā norāda DAP, patlaban Latvijā nav vienotas telpiskās plānošanas sistēmas dabas aizsardzības un attīstības plānošanas jomās. Tāpēc īpaši aizsargājamo dabas teritoriju plāni un individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi top atrauti no vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma, kurā iekļauti pašvaldības teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas