Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sārts: Putina draudi Latvijai varētu kļūt biežāki

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts piektdien intervijā Latvijas Radio pieļāva, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina draudi Latvijai varētu kļūt biežāki, tuvojoties Krievijas prezidenta vēlēšanām, kas gaidāma nākamā gada 17.martā.

Interneta vidē šonedēļ tika izplatīts video fragments no Putina uzrunas, kurā izteikti draudi un dusmas saistībā ar Latvijas politiku attiecībā uz krievvalodīgo sabiedrības daļu.

Sārts uzsvēra, ka par šādiem paziņojumiem nevajadzētu satraukties, jo Putina mērķis esot iebiedēt. "Nevajadzētu baidīties, jo tas dotu to, ko viņš grib," piebilda Sārts.

Tāpat Sārts akcentēja, ka Krievija, ņemot vērā prezidenta vēlēšanu tuvošanos un redzot satraukumu Latvijā par to, ka Ukrainai karā nevedas tik labi kā cerēts, var izmantot šo situāciju, lai izplatītu līdzīgus paziņojumus. 

Viņš pieļāva, ka, tuvojoties Krievijas prezidenta vēlēšanām, šādus paziņojumus varētu redzēt vairāk.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijas parlamenta augstākā palāta ceturtdien apstiprināja 17 martu kā nākamo prezidenta vēlēšanu datumu.

Sēdē, kas tiešraidē tika demonstrēta televīzijā, Federācijas Padomes locekļi vienbalsīgi apstiprināja vēlēšanu rīkošanu marta trešajā svētdienā.

Lai gan pašreizējais 71 gadu vecais diktators Vladimirs Putins vēl nav oficiāli paziņojis, ka gaidāmajā vēlēšanu inscenējumā kārtējo reizi kandidēs uz Kremļa saimnieka krēslu, paredzams, ka viņš to darīs tuvākajās dienās.

Saskaņā ar Kremļa izdarītajiem konstitūcijas grozījumiem Putina atkārtotajai kandidēšanai uz nākamo sešu gadu ilgo pilnvaru termiņu nav nekādu ierobežojumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas