Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saskata Krievijas pārkāpumus ar Latviju noslēgtajā Apbedījuma statusa līgumā

Aizsardzības ministrija (AM) un Ārlietu ministrija (ĀM) saskata Krievijas pārkāpumus ar Latviju noslēgtajā Apbedījuma statusa līgumā, informēja ministrijas.

Fonds Sibīrijas bērni augustā organizēja ekspedīciju uz izsūtījuma vietām Sibīrijā. Šajā reizē brauciena dalībnieki sakopa arī novārtā pamesto piemiņas vietu lēģeros bojā gājušajiem Latvijas armijas virsniekiem Noriļskā, kas atrodas Krasnojarskas novadā.

Kā norāda AM, likumā par Latvijas un Krievijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas teritorijā ir minēts, ka abas valstis sniedz nepieciešamo atbalstu otras puses valsts pilsoņiem, kas apmeklētu apbedījumus tās teritorijā, lai godinātu kritušo un mirušo piemiņu.

"Sibīrijas apgabalos esošo latviešu karavīru apbedījumu sakopšanas nodrošināšanai risinājumi jārod caur diplomātiskajiem kanāliem," uzsvēra ministrijā. 

Fonds Sibīrijas bērni interneta vietnē publicēja ierakstu, kurā norādīja, ka augustā apmeklējuši Krasnojarskas novada pilsētu Noriļsku, kur pie Lāču strauta atradās Noriļskas labošanas darbu nometne - viena no Gulaga soda nometnēm. Tajā esot bijuši ieslodzīti 564 Latvijas armijas virsnieki, no kuriem atgriezās vien 92, rakstīts fonda interneta vietnē.

Tāpat ekspedīcija apmeklēja Lamas ezeru, kur 1941.gada pavasarī tika aizvesti Baltijas valstu artilērijas virsnieki, kopā 42 cilvēki.

"1990.gadā delegācija no Baltijas valstīm šeit ierīkoja piemiņas vietu. Viss bija aizaudzis, nekopts. Mēs tīrījām kapu krustiņus, cirtām krūmus. Visu atjaunojām. Noturējām aizlūgumus," rakstīts fonda interneta vietnē.

Arī Ārlietu ministrija (ĀM) plāno izvērtēt informāciju par Latvijas piemiņu vietu stāvokli Krievijā un pēc tam lemt par atbilstošu reakciju, jo arī tā saskata Krievijas pārkāpumus ar Latviju noslēgtajā Apbedījuma statusa līgumā, aģentūru LETA informēja ĀM.

Top komentāri

Tana
T
Tas nozime, ka Latvija ir janojauc Latvijas okupaciju slavinosais piemineklis Pardaugava un AM idiotiem nav nekadu tiesibu aizliegt to darit, aizbildinoties ar nelikumigiem ligumiem, kadus ir noslegusi Arlietu ministrijas idioti. Latvija ir jaatbrivo no okupacijas simboliem, pieminekliem, sekam......tikai Latvijas dirsalideji laiza kremla saimnieku tuplus un nelauj sakartot Latvijas valsts teritoriju pec Latvijas valsts un latviesu tautas nacionalo interesu prasibam....
bur-off
b
okupantu daiktu nost !
Jūlijs Kalējs
J
Kāpēc 2. pasaules kara sarkanarmiešu kapus rotā uzraksti "Brāļu kapi"? Vajadzētu tos nomainīt uz 2. pasaules kara Sarkanās Armijas karavīru kapi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas