Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saslimšanas gadījumi ar Covid-19 Dienvidāfrikas paveidu konstatēti arī Rēzeknē

Saslimšanas gadījumi ar Covid-19 Dienvidāfrikas paveidu šonedēļ konstatēti ne tikai Rīgā, bet arī Rēzeknē, šodien valdības sēdē informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Eksperts uzsvēra, ka abi gadījumi nav savstarpēji saistīti.

Pirmais Latvijā atrastais SARS-CoV-2 Dienvidāfrikas paveida gadījums tika rūpīgi analizēts, apzinot kontaktu loku un veicot plašu testēšanu, kā arī rutīnas monitoringu šī sasirgušā kolēģu un kontaktpersonu aprindās, lai novērstu turpmāku šī vīrusa paveida izplatīšanos. SPKC aģentūru LETA informēja, ka sākotnējie epidemioloģiskās izmeklēšanas dati liecina, ka saslimušais nav ceļojis, tomēr eksperti neizslēdza, ka gadījums varētu būt ievests.

SPKC skaidro, ka Dienvidāfrikā pirmreizēji konstatētais SARS-CoV-2 celms B.1.351 šobrīd aizvien biežāk tiek novērots arī Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīs. Šī paveida izplatība ne visas situācijās ir saistāma ar ceļošanu, jo dažās valstīs jau ir novērota šī celma vietējā pārnešana un ar to saistītie uzliesmojumi. Pēc centra paustā, ir novērots, ka B.1.351 celms ir saistāms ar intensīvāku izplatīšanos no cilvēka uz cilvēku. Vairāk nekā 90% no visiem Covid-19 gadījumiem Dienvidāfrikā ir saistāmi ar B.1.351 celma cirkulāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas