Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Satiksmē ilgstoši neizmantotos transportlīdzekļus no reģistra turpmāk izslēgs pēc trim gadiem

Lai nodrošinātu aktuālākas informācijas par ceļu satiksmē iesaistītajiem transportlīdzekļiem uzturēšanu reģistrā, transportlīdzekļi, kuriem nav veikta tehniskā apskate, turpmāk no reģistra tiks izslēgti pēc trim gadiem līdzšinējo piecu vietā, informē Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Tāpat noteikts, ka izslēgta transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīme tiek anulēta.

Kā skaidro CSDD, samazinātais termiņš sniegs objektīvāku informāciju par ceļu satiksmē iesaistītajiem transportlīdzekļiem un to vecumu, jo "neaktīvos" un gados vecus transportlīdzekļus varēs izslēgt no reģistra jau pēc trim gadiem.

Vienlaikus, lai neradītu administratīvo slogu personām, kas kādu laiku nolēmušas neizmantot savus transportlīdzekļus, paredzēts, ka to izslēgšana no reģistra netiks veikta, ja noteiktajā kārtībā šo transportlīdzekļu reģistrācija būs pārtraukta, nododot numura zīmes.

Izmaiņas paredz pērn 22.decembrī valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi. Lai radītu iespēju savlaicīgi veikt valsts tehnisko apskati transportlīdzekļiem, kas netiek izmantoti Latvijā, un neradītu negatīvas tiesiskās sekas, izslēdzot transportlīdzekli no reģistra un aizliedzot ar to piedalīties ceļu satiksmē, šīs normas ieviešanai noteikts pārejas periods līdz šī gada jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas