Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Satiksmes ministrija atklātu sarunu neizvēlas

Pasta nozares konsultatīvās padomes darbs buksē - nozares spēlētājiem ir aizdomas par Latvijas Pasta interešu lobēšanu, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Kopš Pasta nozares konsultatīvās padomes (PNKP) izveidošanas desmit mēnešu laikā notikušas tikai divas padomes sēdes, Dienas Biznesam norāda Pasta komersantu biedrības (PKB) izpilddirektors Zigmunds Brūvers.

Tai pašā laikā Satiksmes ministrija virzījusi vairākas normatīvo aktu izmaiņas pirms to izdiskutēšanas PNKP.PKB ieskatā padome tādējādi nenodrošina savā nolikumā noteikto uzdevumu izpildi. Savukārt Satiksmes ministrijā laikrakstam norāda, ka sanāksmes tiek sasauktas, ja ir tāda nepieciešamība, un PNKP izskata tikai tos jautājumus, kuri saistīti ar šīs padomes kompetenci. Jāpiebilst gan, ka PNKP darbība sāka bremzēties līdz ar ministrijas Sakaru departamenta direktora Edmunda Beļska aiziešanu darbā uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par valsts sekretāra vietnieku informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos. Ministrija aizvien nespēj atrast pastāvīgu viņa aizvietotāju.Tikmēr Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāve Ieva Bethere norāda, ka līdz ar PNKP izveidi ir radīta platforma, kur ne tikai notiks diskusijas par pasta nozarē būtiskākajiem notikumiem un kur būs iespēja nozaru pārstāvjiem un ieinteresētajām pusēm paust savu nostāju par aktuālajiem jautājumiem, bet kas pēc tam, pēc regulatora iecerēm, var tikt realizēti jau konkrētā rīcībā. Nākotnes izteiksmes lietošana, aprakstot padomes darbu, gan ļauj uzdot jautājumu par to, cik šis darbs ir efektīvs šobrīd. Visu rakstu lasiet laikraksta Dienas Bizness pirmdienas, 4.jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas